úton veszprémben 1. rész

2021.03.21. 11:00

Mennyi idő átjutni pandémiás reggeli csúcsidőben Veszprémben (videó)

Nem is annyira sok, mint gondolnánk.

Horváth László

Fotó: Horváth László/veol.hu

A Veszprémet elkerülő 8-as főúton az utóbbi időszakban folyamatosan történtek fejlesztések, nemrégiben bejelentették, hogy megkezdődhet a főút elkerülő szakaszának négysávosra bővítése is. Építkezés zajlik az Almádi csomóponton és Litér felé is, így a reggel munkába igyekvőknek nem mindig egyszerű bejutniuk a városba, és akkor a belváros forgalmáról nem is beszéltünk.

Most induló sorozatunk első részében úgy gondoltuk, hogy kiderítjük, ha a 8-as főútról, Litér irányából közelítjük meg a megyeszékhelyet, mennyi időt vesz igénybe keresztülhaladni rajta, ha mindezt a reggeli „csúcsidőben” tesszük meg. Litér felől közelítettük meg a várost és a Budapest úton haladva, ráfordulva az Egyetem utcára, majd a Stadion utcán keresztül a Vámosi fordulóig haladtunk autóval hétköznap reggel 7 órai indulással.

Mivel az emberek többsége home officeban dolgozik, és az iskolákat is bezárták a tavaszi szigorítások értelmében, nem igazán ütköztünk nemhogy dugóba, fennakadásba sem, így alig több, mint 11 perc alatt átszeltük a várost.

Ezzel azonban nem állunk meg, következő héten ugyanis a 16 órás csúcsidőben fogjuk ugyanezt a tesztet, ugyanezen az útvonalon elvégezni, hogy kiderüljön, mennyivel nagyobb menetidővel kell számolnia azoknak, akik a délutáni csúcs idején érkeznek városunkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában