megújul a klubház

2021.03.18. 07:00

Régi fényében ragyog a balatonalmádi teniszélet

Több mint százmillió forintot nyert a Balatonalmádi Tenisz Klub a klubházának felújítására az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán.

Sági Ági

Fotó: Sági Ági/Napló

A Balatonalmádi Tenisz Klub a város egyik legrégibb sport- egyesülete, 1925-ben alapították. Az itteni sportélet a városi értéktárba is bekerült, e szerint „…az almádi teniszsport nagyarányú fellendülésére az 1930-as években került sor, amikor számtalan hazai és nemzetközi verseny megrendezési joga volt Almádié. Az évente rendezett különböző versenyek között a legrangosabb az 1937. július 16–18. között lebonyolított ‚Közép-Európa teniszkupa’ volt, amely – a korabeli tudósítások szerint – magyar alapítású díjként, a Davis Kupa mellett a közép–európai államok legrangosabb erőpróbájának számított. Ez időben Balatonalmádit a ‚Balaton teniszközpontjaként’ említették az újságokban.”

– Nagyon büszkék vagyunk a jelenleg is aktív teniszéletre, de az is célunk, hogy Füreddel összefogva ismét a Balaton-környék, illetve a régió teniszközpontjává váljon a város. A klubtagok száma most 150, és egy országos másodosztályú csapattal is büszkélkedhet az egyesület. Ez nagy szám, hiszen ekkora tagságot és ilyen szintű csapatot csak a sok tízezres megyeszékhelyek tudnak kiállítani. Amikor a jelenlegi elnökség 2020-ban átvette a klub vezetését, akkor 20 százalékos tagságnövelési célt fogalmaztunk meg, de már az első évben közel megdupláztuk a tagok számát – mondta el lapunknak Győri Viktor elnök.

A dinamikus növekedést valószínűleg a járványhelyzet is okozta, hiszen a szabadtéri pályák nyitva tarthattak, és az előírásokat betartva sokan kezdtek többet sportolni itt. A hat salakos pálya szezonálisan, tavasztól őszig működik, minden évben újraépítik ezeket.

– Igyekszünk sok versenyt szervezni, mert ez összehozza az embereket, felpezsdíti a klubéletet. A különböző korosztályok találkoznak, beszélgetnek, a versenyek után szívesen maradunk együtt, gyakran főzünk valamit. Az elnyert összegből végre megújulhat a klubház, ami nagyon ráfér az épületre. Az ingatlan az önkormányzaté, bírjuk az elvi hozzájárulásukat, hogy itt még legalább 15 évig csak sportcélú hasznosítás történik. Mind az irodaépületet, mind az öltözőket teljesen felújítjuk, a belső terek modern arculatot kapnak. A közösségi tér nyitható és zárható lesz üvegfalakkal, a tetőtéren nyitott közösségi teret alakítunk ki. Idén most kezdjük a pályaépítést, néhány hét múlva reméljük, hogy játszani is tudunk majd – tette hozzá Szabó Péter elnökségi tag.

A képen Győri Viktor és Szabó Péter a klubház előtt. Szeretnék, ha a gyönyörű liget még inkább megtelne élettel, és még több aktív embert látnának ott
Fotó: Sági Ági/Napló

– Almádi érdeke, hogy a turistákat programokkal és aktív sportolási lehetőséggel szolgálja ki. Mi több hónapon keresztül, sok turistával foglalkozunk. Klubtagjainkon kívül sokan jönnek hozzánk olyanok is, akik pályát bérelnek. Sokan beíratják a gyerekeiket a nyári tenisztáborba, tavaly több mint 50 táborozó fiatalunk volt. A régióban szinte egyedülálló az utánpótlás-nevelésünk, két korosztályunk is van. Szeretnénk bejutni az óvodákba, iskolákba is, hogy minél több gyereket elérjünk. Az ügyesebbek, vagy akinek kedve van, aztán jöhet majd hozzánk, és a szakosztályban sportolhat tovább. Szeretnénk, ha ez a gyönyörű liget még inkább megtelne élettel, és még több aktív embert látnánk itt – fejezte be Győri Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában