Európa Kulturális Fővárosa 2023

2021.04.29. 17:30

Az EKF programban kiemelten fontos szerepet kap a közösségi bevonás és az önkéntesség

Az önkéntesség Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 programban betöltött szerepéről tartottak megbeszélést csütörtökön.

Marton Attila

20210429 Veszprém EKF iroda. Rácz Zsófia helyettes államtitkár látogatása az EKF-eseknél; illetve az EKF-esek bemutatják az önkéntes programjukat. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A találkozón részt vett Rácz Zsófia fiatalokért felelős – a családokért felelős tárca nélküli minisztert segítő – helyettes államtitkár is, aki köszöntőjében kiemelte, az idei az önkéntesség magyarországi éve.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az EKF programban kiemelten fontos szerepet kap a közösségi bevonás és az önkéntesség.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ennek részletei mellett a megbeszélésen – amelyen részt vett Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Navracsics Tibor kormánybiztos is – szó esett a Pannon Egyetem önkéntes csapatáról, a helyi cserkészcsapat, valamint a Veszprémi Ifjúsági Ház önkéntességi munkájáról is.

Ovádi Péter közösségi oldalán osztgotta meg, hogy az Önkéntesség Magyarországi Évének aprópóján Rácz Zsófia helyettes államtitkárral a Vackoló Állatvédő Egyesülethez látogattak el. Mint írta, az állatvédő szervezeteknél különösen fontos szerepük van az önkénteseknek, akikből szerencsére akad bőven!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában