Kavics-Go

2021.04.14. 14:00

Családok keresték az elrejtett kavicsokat Várpalotán

Vidám családi programot indított útjára márciusban a Várpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ. Kavics-Go néven játékra hívták a kisgyermekes családokat az óvodai, iskolai bezárás idejére.

Szabó Péter Dániel

Förköli Katalin, a várpalotai központ szakmai vezetője rejt el egy kavicsot Várpalotán Fotó: Szabó Péter Dániel

A gyermekjóléti központ szociális segítői minden héten színes kavicsokat rejtettek el Várpalota területén, a gyerekek feladata pedig az volt, hogy ezeket megtalálják, miközben a szabadban sétálnak és jól érzik magukat.

– Mindenképpen szerettük volna, ha nem az online térben, hanem kint, a városban tudunk szervezni valami olyan programot, amelyen részt tudnak venni a gyermekes családok. Az első számú célközönség az óvodás, illetve alsó tagozatos gyermekek családja volt, de akadtak olyan versenyzők is, akik már a felső tagozatba jártak, hiszen bárkinek nagy élmény lehet egy kis keresgélés, egy kis izgalom, egy kellemes séta a városban – mondta el kérdésünkre Förköli Katalin.

A központ szakmai vezetője megjegyezte, az első héten megküzdöttek az időjárással, aztán pedig azzal szembesültek, hogy folyamatosan eltűntek a festett kavicskáik. – A játék lényege pont az volt, hogy a helyükön maradnak a kövek, és ezekről készülnek képek – tette hozzá, majd kiemelte: az iskolai, óvodai szociális munkásaik álmodták meg ezt a játékot, a szervezésben, a kivitelezésben is ők vállalták a legtöbbet.

Förköli Katalin, a várpalotai központ szakmai vezetője rejt el egy kavicsot Várpalotán
Fotó: Szabó Péter Dániel

A játék egyébként hamar népszerű lett a városlakók körében, már az első héten 17 kisgyermekes család vett részt a kezdeményezésben. A kavicskereséshez csatlakozók száma pedig hétről hétre folyamatosan növekedett. A Kavics-Go csapata a közösségi oldalán hetente jelentette meg az újabb kihívások térképét, ami alapján lehetett keresgélni. Förköli Katalin elmondta, folyamatosak voltak a pozitív visszajelzések.

Zárásként a tavaszi szünet, illetve a húsvét alkalmából izgalmas kihívásokkal készültek a Várpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai. Többek között egy villámjátékot telepítettek a Várpalotai Rendőrkapitánysággal közösen, ami a közrendvédelemre hívta fel a figyelmet, illetve a Búzavirág Gyermekekért Egyesület és a Fitten Vár- palotáért Szabadidő- és Sportegyesület is csatlakozott a programhoz, velük közösen alakítottak ki egy pályát – mondta Förköli Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában