minőségi élet

2021.04.23. 11:00

Új bölcsőde épülhet Öskün

Ünnepélyes esemény szemtanúi lehettek az ösküiek csütörtökön, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Ángyán Tamás, Öskü polgármestere a Szabadság téren egy 24 személyes bölcsőde jövőbeli építésénél elhelyezte az időkapszulát.

Juhász-Léhi István

20210422 Öskü új bölcsőde alapkövének elhelyezése Ángyán Tamás polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Ma ismét egy nagyot lép a település előre, hiszen hosszú előkészítő munka következő lépésénél vagyunk. Régi álmunk, hogy új építésű, két csoportos bölcsődéje legyen a településnek. Ez a fejlesztés összhangban van minden olyan korábbi és előttünk álló beruházással, ami Öskü jövőjét szolgálja – jelentette ki a sajtótájékoztatón Ángyán Tamás. Elhangzott: még 2019-ben kapták a hírt, hogy ekkora lehetőség előtt állnak, de a jövő esztendő közepéig biztosan várni kell azzal, hogy megteljen élettel az ösküi bölcsőde.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is azt a koncepciót emelte ki, amelybe beleillik a fejlesztés.

– Öskü szemlátomást fejlődik: megújult az óvoda, megszépült a faluház, a művelődési ház, és az iskola épülete is. De a vállalkozók felé ugyancsak nyitott a település, hiszen ha vállalkozások szeretnének megtelepedni, arra is nyitott a helység – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. A bölcsődei projektről szólva elmondta, hosszú előkészítés után lehetnek itt, ám most már nincs semmi akadálya annak, hogy újabb létesítménnyel bővüljön a település, letehetik majd az alapkövet.

Elhelyezi az időkapszulát a majdani beruházás helyszínén Ángyán Tamás polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő
Fotó: Penovác Károly/Napló

– A kormány kiemelt figyelmet fordít a családtámogatási rendszerre, melynek az egyik alapja, hogy megfelelő infrastrukturális környezetben éljenek gyermekeink. Ezért újulnak meg óvodák, iskolák, ezért épülnek bölcsődék. A Magyar falu program arról szól, hogy a kistelepüléseken is minőségi életet élhessenek az emberek. Ennek a 2400 lakosú Öskü az egyik ékes példája – mondta Ovádi Péter.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatából megvalósuló beruházás teljes költsége 299 millió forint, a bölcsőde tervezett alapterülete közel 460 négyzetméter lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában