Új traktor és megújuló rendelő Szentbékkállán

A Magyar Falu Program pályázati támogatásával egy új, középkategóriás traktorhoz jutott a település.

Tóth B. Zsuzsanna

kép: Szentbékkálla új traktort kapott pályázati támogatással

Fotó: Fotó: önkormányzat

A 28 lóerős japán traktorhoz pótkocsi, hótoló lapát, fűnyíró is van, utóbbival az árkokat is rendben tudják tartani a településen – tudtuk meg Sárvári Csaba polgármestertől. – Kisebb dombokra is felmegy a traktor, ez ugyancsak nagy segítséget jelent nekünk, hiszen bőven van emelkedő a faluban. Ugyanakkor a mi igényeinknek teljesen megfelel az új jármű, annál is inkább, hiszen elődje csupán egyszerű fűnyírásra volt alkalmas. Az egy tonnás pótkocsit jól kihasználhatjuk majd a szállításoknál, például a hulladékgyűjtésnél és a víztartály fuvarozásánál nyáron, amikor locsolni kell a közterületeken. A sportpálya rendben tartásánál szintén nagy segítséget jelent a traktor, azon a területen tervezzük rendezni a jövőben a helyi eseményeket, hogy mentesítsük a teher alól a faluközpontot. A rendezvényterületen még kiszolgáló épületet kell létesíteni, mosdókat kell kialakítani – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy folytatódik a helyi orvosi rendelő tavaly megkezdett korszerűsítése. A település hárommillió forinttal egészítette ki a hétmilliós pályázati támogatást, amelyet a Magyar Falu Program biztosított. Már ajtókat, ablakokat cseréltek az önerőből, de a bútorzat cseréje is indokolt, valamint újra kell vakolni és színezni az épületet, továbbá szigeteléssel látják el. A tervek szerint május közepére készülhet el. Önkormányzati tartalékból oldják meg az akadálymentesítést, a rámpa építését. A mosdó kialakítására pályáznak majd. A váró helyiség nagyobb lesz, újak az orvosi eszközök, a hagyományos mosdók megújultak a rendelőben, ahol hetente egy napon van rendelés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában