újranyitás

2021.05.24. 20:00

Egyedi kiállítással népszerűsítik a Balatont Badacsonyban

Kortárs Balaton címmel különleges tárlatot nyitottak Badacsonyban, a Hableány étteremben az elmúlt szombaton. A műveket a Balaton, nyár, szerelem témaköréhez illeszkedve Pintér Péter, a nevét viselő galéria és aukciósház tulajdonosa válogatta össze. Laposa Lilla, a Laposa cégcsoport operatív igazgatója örömmel szólt a balatoni újranyitás egyedi látványosságáról.

Kovács Erika

20210523 Badacsony Kortárs Balaton című kiállítás a Hableány étteremben Lapposa Lilla Laposa Birtok operatív igazgató Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Nem véletlen, hogy a Balaton, a hatalmas víztükör, a gyermekkori nosztalgia, az időtlen táj minden korban sok művészt megihletett. A Pintér Galéria és Aukciósház a badacsonyi Hableány most összefogott, hogy megtalálja a tóhoz köthető kortárs művészeket és műveket. Így született meg egy izgalmas válogatás a Balatonhoz szorosan, vagy épp a balatoni életérzéshez lazábban kapcsolódó alkotásokból – idézte fel az előzményeket Laposa Lilla.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A badacsonyi cégcsoport operatív igazgatója hozzátette, a galéria tulajdonosával régóta dédelgetett álmuk a mostani kiállítás, és a tárlat újdonság az életükben. Már tavaly szerették volna megszervezni, de a vírus sajnos közbeszólt, és így nem adódott rá lehetőségük. Laposa Lilla örömmel szólt arról, hogy ez a tárlat különleges és egyedi a balatoni vendéglátás és turizmus újranyitásánál is, mert a kiállítók a kortárs művészek korosztályának széles palettáját képviselik, az alkotások pedig a Balaton, nyár, szerelem témakörével egy különleges életérzést mutatnak be.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A meghívott 200 művész közül 120 állította ki egy, vagy több művét, például képzőművészeti alkotásokat, szobrokat, amelyeknek stílusa is sokrétű, egyebek mellett a Bauhaustól kezdve az absztrakton át a realistáig terjed.

A tárlatot június 20-ig lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában