Elismerték a megyei tűzoltók munkáját

A 2020. év Veszprém megye önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága díjat érdemelte ki a Zirci Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. A Veszprém megye önkormányzati tűzoltója díj is Zircre került, ezt Kovács Dénes, a zirci tűzoltók rajparancsnoka érdemelte ki.

Kelemen Gábor

Balról ifj. Szelthoffer Ferenc és Kovács Dénes Fotó: Kelemen Gábor

Fotó: Picasa

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy a tavalyi munkánk alapján Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, igazgató érdemesnek tartotta a zirci tűzoltóságot a díjra – mondta el ifj. Szelthoffer Ferenc parancsnok.

A zircieket negyedszer választották a megye önkormányzati tűzoltóságává. A jelenlegi igazgató által 2016-ban alapított vándorserleg harmadszor került Zircre, és a korábbi igazgatótól, néhai Németh Tamás tűzoltó ezredestől is átvehették a kitüntetést. Arra is volt már példa, hogy a két elismerést megkapták egyszerre. A kitüntetéseket a tűzoltóság napja alkalmából adományozták, de a járvány miatt a díjakat később kapják meg a zirciek.

A zirci parancsnok az erkölcsi elismerés fontosságát hangsúlyozza, amit a szolgálatukért kaptak. Úgy véli, a káreseti munkájuk és a laktanyai ellen­őrzések egyaránt megalapozták ezt a díjat. Másodsorban a stabil gazdálkodásukat említi – amelynek érdemét a köztestület elnökségének tulajdonítja –, illetve a Zirci Járás önkormányzatainak, amelyek mind hozzájárulnak a működésükhöz.

A Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltója díj sem először került Zircre. A 2020-as évre ezt Kovács Dénes rajparancsnok érdemelte ki, aki 2015-ben a Zirc Város Tűzoltója díjat is átvehette a helyi önkormányzattól teljesítményének elismeréseként.

Balról ifj. Szelthoffer Ferenc és Kovács Dénes
Fotó: Kelemen Gábor

Határozott, tiszta lelkű, a magánéletében és a tűzoltóságon is nagyon stabil és kiegyensúlyozott személyiségként jellemzi kitüntetésben részesülő beosztottját ifj. Szelthoffer Ferenc parancsnok. Hozzáteszi, a címe szerint az elmúlt évre szól a díj, de mindig egy nagyobb időszakot értékelnek az adományozók, és évente csak egy személy kaphatja meg a megyéből ezt a nívós elismerést. Bajtársa kiváló partnere a tűzoltóságnál sajátosnak mondható eszköz­elhelyezésben és nagy segítséget nyújtanak szakmai tanácsai a pályázatokat illetően.

A kitüntetett zirci tűzoltó szakmai tudását több megyei versenyen elért eredmény is tükrözi: 2011-ben, 2013-ban és 2015-ben beosztott tűzoltó kategóriában, 2017-ben irányító kategóriában lett első.

– Jó érzés, hogy megyei szinten elismerték a munkámat és a tűzoltóságunkat is díjazták – mondja Kovács Dénes, aki 2007 óta tűzoltó Zircen. Kezdetben beosztottként szolgált, továbbképzés után szolgálatparancsnok-helyettessé, majd rajparancsnokká lépett elő. A díj meglepetésként érte, úgy látja, a szakmai munkáját ismerték el, igyekszik mindig fejlődni és szinten tartani magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában