közös kikapcsolódás

2021.06.07. 20:00

Sólyommal és langallóval várták az érdeklődőket a gyulafirátóti civil napon

Harmadszor szerveztek civil napot Gyulafirátóton. Idén ez volt az első kulturális rendezvény a településrészen a koronavírus miatti bezártság után, ezért is vett részt sok érdeklődő a programokon.

Rimányi Zita

20210606 Gyulafirátót Civil Nap a templom előtt Kisteleki Gergely sólymász bemutatója Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A cél az volt, hogy jó hangulatban együtt lehessenek a helyiek. Több civil szervezet be is mutatkozott, de akadtak olyanok, amelyek egyelőre nem tudták vállalni az előadást, mert az elmúlt időszak fertőzésveszélye következtében nem tudtak eleget próbálni. Így is szórakoztatta a nagyérdeműt a rátótiak néptáncműsora, énekese és Veszprémből is érkeztek fellépők.

Fotó: Penovác Károly/Napló

S azoknak a helyi művészeti csoportoknak a tagjai is hozzájárultak a közös kikapcsolódáshoz, akik most a műsort nem gazdagították, akadtak, akik langallót sütöttek. A gyerekek többek közt kézműves-foglalkozásokon vehettek részt és játszópark várta őket.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Nagy sikere volt a madarász bemutatójának, aki sólymot is vitt magával. A büszke ragadozót sokan lefotózták és közzétették képeiket internetes felületeiken.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ez is bizonyítja a hétvégi összejövetel népszerűségét, aminek megszervezésére a civil szervezetek pályázati támogatást nyertek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában