Színes és ingyenes programokkal várják a gyerekeket Veszprémben

A város számos intézménye gyermektáborokkal készül a nyárra, míg a családsegítő ingyenes gyermekfelügyelettel segíti a szülőket, családokat.

Marton Attila

Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, a járvány miatt rendhagyó volt a mostani tanév, azonban a nyári időszak felszabadító lehet a gyermekeknek, diákoknak. Hozzátette, egy jól sikerült nyári tábor egész évre élményt ad a fiataloknak. Az önkormányzat intézményei a tavalyihoz hasonlón idén is több tábort szerveznek.

A Veszprémi Petőfi Színház, az Agóra, az állatkert, a könyvtár és a Laczkó Dezső Múzeum is színes programokkal készül a nyárra. Emellett megrendezik a hagyományos napközis tábort a Deák iskolában június 28.-augusztus 6. között, amelyre a veszprémi gyermekek mellett a megyeszékhely intézményeibe járó tanulók jelentkezhetnek. Az önkormányzat a tanórán kívüli tevékenységek támogatására kétmillió forinttal segíti az iskolákat, a keretösszegre június 10-ig pályázhatnak az intézmények, tette hozzá az alpolgármester.

Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetője elmondta, tizenötmillió forintot nyertek el egy európai uniós pályázaton, a forrást családi és közösséget támogató programokra költik el. A kilenc programelem közül valamennyi ingyenes a veszprémi családoknak, köztük öt napközis és egy bentlakásos tábor. A táborokat – amelyeket az intézmény dolgozói szervezik és tartják meg – több korosztálynak kínálják. A részletekről a családsegítő honlapján lehet tájékozódni.

A táborok mellett ingyenes gyermekfelügyeletet is és kirándulásokat is szervez az intézmény nyáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában