Bűnmegelőzési minicentrumot nyitottak Balatonalmádiban

Bűnmegelőzési minicentrumot nyitottak Balatonalmádi bel­városában, ahol a baleset- megelőzéssel és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos információkat, illetve tájékoztatást találnak az érdeklődők több nyelven is. Az átadáson a gyerekek és felnőttek nagy örömére részt vettek a lovas járőrök is, így Beke Bianka őrmester a Balatonfüredi Rendőrkapitányságtól Zápor nevű lovával, a helyi rendőrségtől pedig Budai Tibor főtörzs­zászlós, aki Szalaggal érkezett.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Borbély Zoltán alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetőjének köszöntője után Csomainé Scheff Adrienn törzszászlós, a helyi rendőrség megelőzési előadója egyebek mellett elmondta, a rendőrkapitányság és a Turisztikai Információs Iroda – mely a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár épületében található – nyáron együttműködik a helyiek és a turisták érdekében. Erre, mint fogalmazott, a nagy forgalom és a Balaton-partra, illetve a városba érkező nyaralóvendégek biztonsága miatt van szükség.

Érdeklődők gyűrűjében a lovas rendőrök
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Mint megjegyezte, több- éves hagyomány Balatonalmádiban, hogy július elejétől egészen augusztus végéig a Tourinform-iroda ad otthont a rendőrség bűnmegelőzési minicentrumának, amely a belvárosban található, könnyen megközelíthető helyen, jó parkolási lehetőséggel.

Az információs pultban idén nyáron nyelveket beszélő diákok teljesítenek szolgálatot, bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat adnak az érdeklődőknek, illetve adott esetben a rendőrségre irányítják a bajba jutott embereket.

– A diákok ezzel is jelentősen segítik a rendőrség munkáját, fogalmazott Csomainé Scheff Adrienn. A törzszászlós hozzátette, a centrumban a biztonságot szolgáló megelőzési szórólapokat is kiraktak, különös tekintettel a vagyon- és áldozatvédelemre, valamint a közlekedés biztonságára.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az átadáson a gyerekek és felnőttek nagy örömére részt vettek a lovas járőrök is, így Beke Bianka őrmester a Balatonfüredi Rendőrkapitányságtól Zápor nevű lovával, a helyi rendőrségtől pedig Budai Tibor főtörzszászlós, aki Szalaggal érkezett. A lovas rendőrök – akik elsősorban a nehezen megközelíthető helyeken teljesítenek szolgálatot – minden településen nagy népszerűségnek örvendenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában