bővítik a park játszóterét

2021.07.28. 14:00

Idén először mulatott a pápai városrész

Sokan kilátogattak a városrészi napok nyitórendezvényére. A felsővárosi Millenniumi emlékparkban egyebek mellett játszóház, népi és készségfejlesztő fajátékok, finom ételek és fellépők sora várta az érdeklődőket.

Laskovics Márió

Az önkormányzat felsővárosi rendezvényt tartott szombaton a Millenniumi emlékparkban, délután kettőkor kezdődött a főzőverseny. A gyermekeket ugrálóvár, bungee run, mesés játékpark, szabadulószoba, babasarok, kreatív játszóház, arcfestés, mesekuckó, vetélkedők és ingyen elvihető könyvek, 15–17 óra között lovagoltató és pónidögönyöző várták. A fesztiválsátor színpadán amatőr művészeti tánccsoportok – a Teveli Táncos Lábak, a Zsoodance TSE és a Pápai Vadvirág Néptáncegyüttes – mutatkoztak be, majd az Árok-party Fiesta produkciónak és a Pápai Musical Stúdió Junior zenés gyermekműsorának tapsolhatott a közönség.

Az esti órákban Baán Éva, a helyi nyugdíjas egyesület elnöke kihirdette a főzőverseny eredményét. Az élen a Pápai Vízmű Zrt. csapata végzett, de minden induló alakulat oklevelet vehetett át. A Jókai Mór Városi Könyvtár régi magyar mesés kvízében Bagarus Petra bizonyult a legjobbnak.

– Kreatív játszóházi kézműves foglalkozásainkon készítettünk fecskét kartonpapírból, teknősbékát kis vázából és polipot vécépapír-gurigából. Sokan alkottak nálunk. A mesekuckónkban társasjátékra, könyvek olvasására, valamint elvitelére is lehetőség nyílt – mondta el Németh Loretta gyermekkönyvtáros.

Vaitsuk Mária, a városrész önkormányzati képviselője köszöntőjében megköszönte a szervezést és a részvételt, illetve bejelentette, a főzőversenyen elkészült ételek árusításából több mint 200 ezer forint folyt be. Az összeget a park játszóterének bővítésére használják majd fel.

Az Abba Sisters fellépését követően 22 óráig DJ Gregori retró bulijában mulathattak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában