Vissza kell adni a jogköröket

2021.07.14. 14:05

Új Világ Néppárt sajtótájékoztató Tapolcán

Pálinkás József az Új Világ Néppárt elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán az előválasztások kapcsán.

Tóth B. Zsuzsa

Rig Lajos és Pálinkás József a sajtótájékoztatón. Az elnök úgy véli, sok átfedés van pártja és a Jobbik nézetei között

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Pálinkás József elmondta, hogy pártja szintén annak a körnek a választóira számít, akik magukat jobb középre helyezik el.

– Oda, ahol a politikát az emberekért és szolgálatnak tekintjük, nem pedig üzletnek. Ma a politika üzlet, de szolgálnia kell a választópolgárokat. Akkor jó a Parlament, ha egyszerre tud dönteni országos és helyi választókerületi kérdésekben. Ha pedig ezek ellentétben állnak egymással akkor kell, hogy olyan legyen a képviselő, aki ismeri a választókerület problémáit, amelyeket vidéken kicsit másként kell megoldani, mint Budapesten. A 2022-es választások jelentős kérdése, hogy nyerhet-e a mostani ellenzék és milyen arányban. A kormányt ellenőrző Parlamentre van szükség, amelynek képviselő ha kell, felállnak és mernek szólni. Nehéz és sötét például a tanárképzés jövője, de ha az oktatási színvonalat lecsökkentik, milyen szakembereket képeznek? – tette fel a kérdést.

Rig Lajos és Pálinkás József a sajtótájékoztatón. Az elnök úgy véli, sok átfedés van pártja és a Jobbik nézetei között Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Beszélt továbbá arról, hogy az önkormányzatoknak vissza kell adni minden olyan jogkört, amit el tudnak látni. Ahogy az iskolai igazgatóknak szintén. Ehhez olyan képviselők kellenek, akik saját jogon kerülnek be a parlamentbe. Remélem, hogy 2022-ben ebben a körzetben Rig Lajost választják – mondta Pálinkás József. Hozzátette, hogy pártja is indít képviselőket, az és a Jobbik nézetei között jelentős az átfedés, jól tudnak majd együtt dolgozni a parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában