Veszprém

2021.08.15. 09:00

A hulladékudvar kulisszatitkai

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ Zrt.) a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordított, fordít arra, hogy a szünidő alatt is bekapcsolódási lehetőséget biztosítson a legifjabb generáció számára a környezettudatos szemléletformálást népszerűsítő programokba.

Rimányi Zita

A folytonosság elvét képviselve szeptember első hétvégéjén ismét a játékos tanulásé a főszerep. A társaság Kistó utcai telephelyén – a VHK Nonpforit Kft. bevonásával – családi nyílt nap keretén belül a hulladékudvar megnyitja kapuit az érdeklődők számára, hogy testközelből nyújtson betekintést mindennapi működésébe.

Mi a különbség szemét és hulladék között? Mennyi élete van egy kidobott kanapénak? Hulladékból kosárlabda? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ kicsik és nagyok egyaránt. S ami a programokat illeti: játékos vetélkedők; „Földmentő akció”; kukásautó-megtekintés úgy, ahogy a hétköznapokban nem láthatjuk; betekintés a hulladékudvar kulisszái mögé; komposztálás egy igazi ökorobottal.

A program a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából, a Környezettudatossági szemléletformálás Veszprémben című projekt keretén belül valósul meg. A rendezvényen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában