Igényes közösségi park

2021.09.20. 10:30

Kutyabarát közparkot terveznek Balatonfüreden

Újabb igényes közösségi parkkal gazdagodhat Balatonfüred, amennyiben az önkormányzat elnyeri a mintegy 26 milliós támogatást. Ebből a pénzből és önkormányzati forrásból körbekerített kutyabarát parkot terveznek, tudtuk meg Gáspár Ákos önkormányzati képviselőtől, a Balatonfüredi Ebmenhely önkéntesétől.

Kovács Erika

Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, menhelyi önkéntes Kontival, a befogadott kiskutyájával a területnél, ahol a leendő kutyabarát közösségi park látványtervét mutatja Fotó: Önkormányzat

-Amikor megválasztottak önkormányzati képviselőnek, célul tűztem ki egyebek mellett egy kutyabarát közpark létrehozását, fogalmazott Gáspár Ákos. A képviselő felidézte, a 6000 négyzetméteres közpark kialakításáért mintegy 26 millió forint értékben pályázatot adott be az önkormányzat a Balaton Fejlesztési Tanácshoz. Amennyiben elnyerik a támogatást, létrehozzák a kutyabarát parkot, amit körbe is kerítenek, így ott el lehet engedni a négylábúakat.

-Ilyen a városban még nincs, és nagy igény mutatkozik rá, fogalmazott a képviselő. A terület kijelölésénél külön figyeltek arra, hogy az ott lévők senkit ne zavarjanak a későbbiekben, így a parkot az egyetlen füredi lakótelep közelében, a Lapostelki utcánál helyezik majd el. A képviselő szerint ugyanis a lakótelepen élő kutyatulajdonosoknak jelenthet problémát a négylábúak sétáltatása. Természetesen a leendő közparkba minden kutyatulajdonos bemehet, illetve azok is, akik szívesen sétálnak ilyen környezetben. A park abban is fontos szerepet játszhat, hogy a felelős állattartással megismerkedhetnek a gyermekek, ami nagyon fontos a későbbiekre nézve.

Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, menhelyi önkéntes Kontival, a befogadott kiskutyájával a területnél, ahol a leendő kutyabarát közösségi park látványtervét mutatja
Fotó: Önkormányzat

 

Gáspár Ákos azt mondta, ha sikeres lesz a pályázat, akkor jövő tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok, és a közparkban mintegy száz fát is elültetnek. Az infrastruktúra, így a világítás, a vízhálózat és a parkolás kiépítését, a padok kihelyezését az önkormányzat finanszírozza, a négylábúaknak kutyaitatókat is elhelyeznek, és természetesen kitesznek zsákokat, hulladékgyűjtőket is a tisztaság érdekében.

A terület kialakításában már régóta folyamatosan egyeztettek az önkormányzattal, illetve a kutyatulajdonosokkal, és a képviselő személyesen is sokat tett a területért. Évek óta aláírásokat is gyűjtöttek a kutyabarát közpark létrehozásáért. Gáspár Ákos hozzátette, a területtől vezet majd egy út a későbbiekben a Forrás Sport Parkhoz, ahol szintén egy igényes közösségi téren különféle sportlétesítményeket hoznak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában