igényes és korszerű

2021.09.21. 17:30

Szabadidő parkot alakítanak ki a balatonfüredi lakótelepen

Mintegy 177 millió forint értékben, Európai Uniós pályázattal közel másfél hektáros területen szabadidő parkot alakítanak ki a balatonfüredi lakótelepen a Szivárvány utca végén, a Kéki-pataknál, mondta el Pálffy Károlyné és Gáspár Ákos, a terület önkormányzati képviselői.

Kovács Erika

Pálffy Károlyné és Gáspár Ákos önkormányzati képviselők Bán Lászlóval, a helyi televízió szerkesztőjével nézik a park látványtervét

Fotó: Kovács Erika/Napló

Pálffy Károlyné Angéla felidézte, 1981 óta él családjával a lakótelepen, ahol az utakat odaköltözésük után hamarosan rendbe tették, a játszóterek létrehozása pedig a 2000-es években kezdődött meg. 1998 óta képviselője a lakótelepnek, ahol ma már mintegy 4000 ember él, így a feladat is több lett, ezért két másik önkormányzati képviselővel együtt dolgozik a területen. Kiemelte, a lakótelepen több lakónak sajnos még erkélye sincs, így miattuk és az egész közösség érdekében régóta nagy szükség van egy gondozott, tágas zöldterületre. Erre a Szivárvány utca végén, a Kéki-patak mentén, a kerékpárútnál kitűnő lehetőség kínálkozik. – Időközben szerencsére pályázati lehetőség is adódott, mellyel minden korosztály számára igényes és korszerű szabadidő parkot lehet létrehozni, fogalmazott a képviselő.

Gáspár Ákos, az említett terület önkormányzati képviselője elmondta, nagyon örül annak, hogy megkezdődött a Szivárvány utcai park kialakítása. A tervezésnél az önkormányzat célja kezdettől fogva az volt, hogy a területen tartalmas és mindenkinek megfelelő kikapcsolódást biztosítsanak. A park közelében élők miatt fontos volt, hogy számukra megmaradjon a nyugodt, kertvárosias környezet. Mindezeknek a figyelembevételével alakítják ki a területet. Így a kerékpárútnál helyezik el a sport és fitnesz eszközöket, illetve lesz játszótér hintákkal, tollaslabda pálya, pingpongasztal és gyermekeknek való kötélpálya.

Pálffy Károlyné és Gáspár Ákos önkormányzati képviselők Bán Lászlóval, a helyi televízió szerkesztőjével nézik a park látványtervét Fotó: Kovács Erika/Napló

Azoknak, akik nyugodt körülmények között szeretnének sétálni, pihenni, a terület másik részén, egy csendes, árnyas helyen padokat helyeznek ki. A közel másfél hektáros terület kialakítása Európai Uniós pályázattal valósul meg, mintegy 177 millió forint értékben. A parkban 220 fát és 4000 cserjét ültetnek el a hasonló munkákat is végző Probio Zrt. szakemberei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában