"az utolsó körnél járnak"

2021.10.24. 20:00

Felkerültek a szalagok a Padányi végzőseire

A 12. A, 12. H, 12. G és 12. E osztályok és családtagjaik részvételével bensőséges hangulatú szalagavató ünnepséget rendezett a Padányi katolikus iskola. Legutóbb 2018 karácsonyán volt hasonló esemény az intézményben.

Juhász-Léhi István

20211022 Veszprém szalagavató ünnepség a Padányi Katolikus Iskpolában Kovács Gyöngyi osztályfőnök és a 12 G osztály Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A szentmisét Darnai János atya celebrálta: a lelkiigazgató más mellett beszélt arról, hogy az elmúlt másfél, pandémiával terhelt esztendő nem volt könnyű, ám azon volt, hogy felkészítse lelkileg a végzősöket az előttük álló feladatokra. „A boldogsághoz szükséges az, hogy Krisztust kövessem” – hangsúlyozta.

Szabó László Miklós igazgató a végzősöknek mondott búcsúgondolataiban egy sportos példával illusztrálva elmondta, „mint a futók, az utolsó körnél járnak a 12.-esek”.

- Tavaly kegyetlen körülmények között töltöttük a tavaszt, és nem lehetett hasonló szalagavató. Szűkebb formában, elkeseredett gyerekekkel mégis megszerveztük. És a mostani végzősök voltak azok, akik verssel, aszfaltrajzzal, jó szóval, énekkel, papírcetlikre írt üzenetekkel kedveskedtek az akkori végzősöknek – fogalmazott Szabó László Miklós. – Ezek lehet, hogy apróságok, azonban hihetetlen hatással bírtak.

Elmondta, ez a harmadik tanév, amit érint a járványügyi helyzet, ami akár megszokott is lehetne, ám érzi mindenki, hogy ez nem jó, nem normális. Szólt arról is, hogy az 1854-ben alapított iskolában napjainkig több mint 40 ezer diák végzett, az intézményt pedig éppen 30 éve, 1991-ben szervezték újjá.

Szerinte a most feltűzött szalagok – melyekben mindenki szeretete megtestesül, aki segített eddig eljutni – ugyan csak néhány hónapig maradnak „fent”, ám értéket képviselnek, lassan kincsekké válnak.

Ünnepi műsort a 11. A osztály és az iskola énekkara adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában