honvédség

2021.10.20. 17:30

Járőrök versenyeztek az újdörögdi gyakorlóterén

Katonai járőrbajnokságot rendeztek a Magyar Honvédség újdörögdi gyakorlóterén, ahol az induló csapatok éleslövészet mellett több különböző leküzdendő akadállyal néztek szembe.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Akos

Az országos járőrbajnokságra nyolc csapat jelentkezett összesen ötvenhat fővel, ez a Magyar Honvédség nyolc alakulatát jelentette. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredet, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázist, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredet, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljat, az MH Budapest Helyőrség Dandárt, az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központot és az MH 25. Klapka György Lövészdandárt.

A honvédség négy kiemelt bajnokságot rendez, a lőbajnokságon, a háromtusán és a mezei futóbajnokságon túl a járőrbajnokság az mely a legösszetettebb feladatokat tartalmazza és itt az egyéni indulók helyett hét fős csapatok versenyeznek, melyek összetétele öt férfi és két nő. A járőrfeladatok lényege, hogy egy megadott útvonalon, vagy útvonalpontokat érintve kell a közbeeső állomásokon feladatokat végrehajtaniuk a versenyzőknek.

A mostani bajnokság során a járőrcsapatokat egy olyan szimulált környezetbe helyezték, mely arról szólt, hogy békemissziós feladat során a helyi erők segítségre szorulnak egy fontos láda kimenekítésében, melyhez az út a forrás inkognitójának megőrzése érdekében feladatokon át vezet. Ezek megoldásának eredményeként pedig közelebb jutnak a csapatok céljukhoz. Ezeken a feladatokon a katonáknak számot kellett adniuk híradótechnikai ismereteikből, műszaki feladatokat kellett végrehajtaniuk, vegyivédelmi, természetes és mesterséges akadályokat leküzdeniük, valamint egy nappali és egy éjszakai éleslövészet is kihívások elé állította a csapatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában