Korszerű, benzines autót vásároltak a bándi polgárőrök

A Magyar falu program segítségével új autóhoz jutottak a polgárőrök a településen. A helyi polgárőr-egyesület az ötmillió forintos pályázati forrást egészítette ki a régi autója eladásából befolyt összeggel, így tudtak megvásárolni egy új Suzuki S-Cross típusú benzines autót.

Molnár Sándor

Mezei József, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnöke, Ovádi Péter, Steigervald Zsolt polgármester és Hajdár József az új autó előtt

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A polgárőrség új autójának átadóján részt vett Ovádi Péter is. Az országgyűlési képviselő elmondta, nagyon örül annak, hogy a Magyar falu programon keresztül nemcsak az önkormányzati törekvéseket, hanem a civil szervezeteket is tudják támogatni, így azoknak nem az önkormányzathoz kell fordulniuk, ha fejlődni szeretnének, működési támogatásra vagy egy autóra van szükségük a feladataik ellátásához. Az önkormányzatoknak, főleg egy kistelepülésen, szűkösek a lehetőségeik, ezért a Magyar falu program segítő jobbot nyújt a civil szervezeteknek, amelyek így tovább fejlődhetnek. A polgárőrség munkájához elengedhetetlen az, hogy egy jó autója legyen, ezért Ovádi Péter nagyon örül annak, hogy egy új járművel gazdagodtak a bándi polgárőrök, akik Márkón is teljesítenek szolgálatot, ahol nincs polgárőrség, és Herendre is átjárnak, ezzel is hozzájárulva a térség biztonságához.

Mezei József, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnöke, Ovádi Péter, Steigervald Zsolt polgármester és Hajdár József az új autó előtt Fotó: Molnár Sándor/Napló

Hajdár József, a bándi polgárőr egyesület elnöke az átadón elmondta, hogy a jövőre 25 éves bándi polgárőr-egyesületnek 31 tagja van, akiknek a fele aktívan kiveszi a részét az évente mintegy 6000 órányi szolgálatból. Volt már árvíz a faluban, amikor szükség volt a segítségükre, de folyamatosan ott vannak a kisebb-nagyobb rendezvényeken, sőt még focimeccseken is biztosítanak.

A járőrözés mellett volt, hogy az idős lakosokat szállították oltásra a járvány idején, vagy a rendelőt fertőtlenítették ózongenerátorral, ha arra volt szükség. Régi dízelmotoros autójuk javítására és üzemeltetésére sokat költöttek, ezért nagyon örülnek az új, benzines autónak, amely sokkal jobban bírja a környékbeli utakat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában