Letették a Kinizsi Emlékpark alapkövét Dél-Erdélyben

A Kárpát-medencei Kinizsi Szövetséget öt éve hívta életre Nagyvázsony település. A szövetség tagjai – Kinizsi Pál életútjához kapcsolható települések, közösségek képviselői – idén is megtartották találkozójukat a legendás hadvezér csatájának helyszínén, Kenyérmezőn

Forrás: igaslokozpont.hu

Fotó: Kárpát-medencei Kinizsi Szövetség

A találkozón részt vett Csernakeresztúr, Egyházasbást, Gidófalva, Kishegyes, Székelykeve települések polgármesterei, illetve delegációi. A találkozó első napjának előkészületei után Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottság alelnöke és Sándor Tamás bizottsági titkárságvezető tartott tájékoztatót a nemzetpolitikai folyamatokról, pályázatokról.

Fotó: Kárpát-medencei Kinizsi Szövetség

Az október 16-i ünnepségen sor került a Kenyérmező melletti Bokajalfaluban a leendő Kinizsi Emlékpark alapkőletételi ünnepségre. A felsorolt delegáció-vezetők mellett az ünnepségen részt vettek, beszédet mondtak illetve szolgáltak Kőrösi Viktor Dávid, Magyarország vezető konzulja (Kolozsvár), Böjte Csaba és Főcze Imre Bonaventúra ferences szerzetesek illetve a Dévai Szent Ferenc Alapítvány fiataljai, Kund Botond Gudor református esperes, Dr. Ladányi Árpád vezetésével a dél-erdélyi hagyományőrző huszárok, kerékpáros fiatalok, a területet a Magyar Kormány támogatásával megvásároló, és a parkot építtető Pontes Alapítvány részéről Bálint Gábor, a kuratórium titkára, valamint Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere, a szövetség életrehívója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában