„Gyere már!”

2021.11.21. 11:30

Ismét két keréken érkezik a Mikulás

December 6-án 15 órakor idén is elindul a Veszprémi Motoros Egyesület szervezésében a veszprémi Fenyveserdő otthon lakóihoz a motoros Mikulás.

Juhász-Léhi István

Horváth Lajos, az egyesület motoros Mikulása

Fotó: Juhász-Léhi István

Izbéki Gábor, a Veszprémi Motoros Egyesület elnöke erről sajtótájékoztató keretein belül számolt be a Hangvillában. Elmondta, a Radnóti tér 3. szám alatt található vendéglő parkolójából indulnak majd.

Szabó János, a dákai Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye, a Fenyveserdő otthon részlegvezetője elmondta, amikor megkapták a felkérést annak kapcsán, hogy írják össze a gyerekek vágyait, arra is kérték őket, hogy motoros Mikulást rajzoljanak és színezzenek. Úgy vélte, a gyerekeknek leginkább arra van szükségük, hogy emberekkel találkozzanak. Azon dolgoznak, hogy ahová lehet, elvigyék őket; rendezvényekre és egyéb megmozdulásokra. Írtak egy listát, melyből kiderül, hogy a többség édességet, gyümölcsöt szeretne csomagban, de volt olyan, aki virgácsot kért. Sőt, a napokban azt is kiírták üzenetként az ablakba, hogy „Gyere már!”.

Horváthné Szabó Andrea, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém megyei Kirendeltségének igazgatója azt emelte ki, hogy nagyszerű dolog az ápolók és a segítőkész „külsős” emberek összefogása.

Horváth Lajos, az egyesület motoros Mikulása Fotó: Juhász-Léhi István

Horváth Lajos, az egyesület motoros Mikulása szerint fantasztikus érzés adni, látni a gyerekek örömét. Elárulta, hogy ők is nagyon készülnek, hiszen feldíszítik a motorokat, a gyerekek pedig nem tudják az érzéseiket letagadni. Őt mindig tejjel, süteménnyel fogadják, és bizony ekkor néhány könnycsepp is lecsorog az arcán.

Nem árt tudni, hogy aki akar, segíthet, és csatlakozhat a Veszprémi Motoros Egyesület kezdeményezéséhez úgy, hogy felveszi a közösségi oldalon a kapcsolatot velük, vagy december 6-án 15 óráig elviszi ajándékcsomagját a Metisz kisvendéglőhöz, ahonnan már a motorosok szállítják azt a gyerekeknek tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában