Regisztráció és időpontfoglalás nélkül

2021.11.26. 08:01

Még egy hétig tart az oltási akcióhét

Az előző időszakhoz képest csaknem megháromszorozódott az érdeklődés a koronavírus elleni védőoltás iránt az oltási héten a Csolnoky Ferenc Kórházban.

Marton Attila

Egy egészségügyi dolgozó oltáshoz készíti elő a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagját a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban január 17-én Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az intézmény kérdésünkre azt is közölte, a kórházban öt oltóponton várják a lakosokat munkatársaik az oltási akcióhéten. Hozzátették, a védőoltásra jelentkezők többsége a harmadik vakcináért érkezett a megyei kórházba, de sokan vették fel az első oltásukat is. Az intézmény hatvan dolgozója csak az oltásra érkezők koordinációjával és ellátásával foglalkozik ezen a héten. 
 

A Csolnoky-kórház azt kéri, hogy a légúti betegség tüneteit hordozók ne jelentkezzenek oltásra. Emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy az adminisztráció gyorsítása érdekében – amennyiben lehetőség van rá – az oltásra érkezők kinyomtatva és kitöltve vigyék magukkal a védőoltás felvételéhez szükséges beleegyező nyilatkozatokat. 
 

Az oltási akcióhéten az ország száznál is több egészségügyi intézményében regisztráció és időpontfoglalás nélkül várják az oltást felvenni szándékozókat reggel hét és este hét óra között.

November 26-án, pénteken Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: egy héttel meghosszabbítják az akcióhetet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában