Fákat ültettek a forrásnál

2021.11.20. 11:30

Ötven csemete jelképezi Balatonfüred fél évszázadát

Ötven hárs-, juhar- és vadgyümölcsfát ültettek el a várossá válás ötvenéves jubileuma alkalmából a Berzsenyi-emlékforrásnál pénteken.

Kovács Erika

A munkából kivették részüket a füredi általános iskolák diákjai is

Fotó: Penovác Károly/Napló

A munkában részt vett a térség országgyűlési képviselője, a város vezetése, a képviselők, az erdészet és a helyi fiatalok. Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője üdvözölte az ötvenéves város lakóit, ahol az ünnep szép eseménye a faültetés, melynek fontos üzenete van, hiszen a munkálatokban részt vesznek a helyi általános iskolások is.

– Bízunk benne, látjuk, ahogy ezek a fiatal fák felnőnek, megerősödnek – fogalmazott Kontrát Károly.

– Sok programot meg tudtunk valósítani idén a születésnap alkalmából, de sajnos ezúttal a járvány miatt nem lehet teljes az ünneplés – fogalmazott Bóka István polgármester. Hozzátette, le kellett mondani a délutáni ünnepi képviselő-testületi ülést, ahol partnertelepüléseik delegációi, elöljárói is köszöntötték volna a megjelenteket. Örvendetesnek nevezte, hogy a fákat a füredi fiatalokkal együtt ültetik el, amivel emlékeznek az elmúlt ötven évre, elődeikre, és előretekintenek a jövőbe.

A munkából kivették részüket a füredi általános iskolák diákjai is
Fotó: Penovác Károly/Napló

Köszönettel szólt Kontrát Károly támogatásáról, az ötvenéves évforduló ünnepségei apropóján Hári Lenke alpolgármester munkájáról. A faültetés megvalósításáért méltatta Böröcz István képviselőt, a Probio Zrt.-t és a fákat fel­ajánló Bakonyerdő Zrt.-t.

Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, örömmel támogatták az ültetést, szakembereik a későbbiekben is figyelik a fákat, a jövőben cserjékkel tovább lehetne szépíteni a parkot. Az erdészetnek alapvető célja, hogy minél több és gondozott zöld terület legyen egy városban, ahol csendes, nyugodt természeti környezetben lehet pihenni.

Az ötvenedik születésnap apropóján november 19–21. között ingyen lehet látogatni a Vaszary Galériát, a Vitorlázeumot és a Jókai Mór Emlékházat. A helyi turisztikai egyesület december 1–25. között ajándékkereső akciót szervez: városszerte ötven ajándékcsomagot rejtenek el mindennap. A feladat szerint követni kell a közösségi oldalon az információkat arról, hogy adott napon merre lehet megtalálni a meglepetést. A szervezők ezzel is népszerűsítik Balatonfüred történelmi és természeti értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában