Nagy kihívások előtt

2021.12.13. 11:30

A Széchenyi-iskola végzőseire feltűzték a kék szalagot

A Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium végzős osztályai diákjainak szólt a köszöntő a szalagavató ünnepségen a Csermák József Rendezvénycsarnokban.

Tóth B. Zsuzsa

A végzős diákok tánca minden évben a szalagavató csúcspontja

Fotó: Archív/Tóth B. Zsuzsa/Napló

Dobó Zoltán polgármester beszédében azt kérte a tanulóktól, hogy bízzanak szüleikben és pedagógusaikban. 

– Ezen a szép ünnepen köszönjétek meg azt a szerető odafigyelést, türelmet és gondoskodást, amellyel pályafutásotokat az elmúlt években egyengették – mondta a polgármester. Szollár Gyula igazgató betegsége miatt levélben üzent a végzősöknek. Úgy fogalmazott, hogy lélekben és gondolatban ott van az ünnepségen, és biztos benne, hogy az intézmény pedagógusai mindent megtettek és megtesznek azért, hogy kiváló emberek és szakemberek kerüljenek ki az iskola falai közül. 

Anda Lajos megbízott igazgató méltatta az intézményben folyó minőségi oktató munkát, és leszögezte beszédében, hogy az iskola szerepe az, hogy támogatást nyújtson, tudást adjon, biztosítsa a hosszú távon megtérülő tanulás lehetőségét, ugyanakkor lefektesse a személyiség kiteljesedésének alapjait. Mint elmondta, fél év múlva várhatóan 77 tanuló tehet érettségi vizsgát, 69 diákra vár szakmai vizsga, és mindkettő hasonlóan nagy kihívást jelent majd számukra. 

Az érettségifelkészítőre járó középiskolások, érettségire, szakmai vizsgákra készülő közönségszolgálati szakemberek, épületgépész technikusok, informatikai, közművelődési, turisztikai, rendészeti, közszolgálati és vendéglátóipari szakgimnazisták, kereskedelmi eladók, központi fűtés- és gázhálózatrendszer-szerelők, cukrász-, pincér- és szakácstanulók ünnepén elsőként Vellai László és Fekete Lajos igazgatóhelyettesek tűzték fel a szalagokat az osztályfőnökök, Gyüréné Viola Zsuzsanna, Bekéné Bartha Erzsébet, Hargitai Andrea, Marton Péter, Sipos Tamás, Kamondi Roland, Varga Tibor, Hetsey Pál ruhájára. Ezután pedig az osztályfőnökök tűzték fel a kék szalagot a diákoknak. 

A szalagavatót versek és zenés műsorszámok színesítették, de nem maradhatott el a végzős diákok látványos tánca sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában