Ajándékcsomag

2021.12.08. 09:00

Angyalbatyu a rászorulók öröméért

Tisler Anna

Büszkén hordták ki a harmadikosok a diákok és tanáraik által felajánlott ajándékcsomagokat, amelyek nehéz körülmények között élő gyermekek karácsonyát teszik boldogabbá. A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola hatodik éve, vagyis a kezdetektől részt vesz a Veszprém Főegyházmegye Katolikus Karitasz Angyalbatyu elnevezésű karácsonyi jótékonysági akciójában. Az ünnephez méltóan szépen becsomagolt dobozokat december 7-én adta át Rieder András, az iskola igazgatója adta át Szijártó László atyának, a segélyszervezet igazgatójának. Rieder András reményét fejezte ki, hogy a diákok és szüleik által nagy szeretettel összeállított csomagok szebbé teszik azoknak a gyermekeknek a karácsonyát, akik megkapják azokat. Az igazgató hozzátette, minden évben lelkesen vesznek részt az akcióban, és köszönik a szervezőknek, hogy általuk a gyermekek átélhetik,  milyen jó érzés jót cselekedni. László atya elmondta, hogy az iskola a segélyszervezet minden programján részt vesz, amelyért köszönetet mondott a tanároknak, a diákoknak és szüleiknek. 

Külön hálás azért, mert a pandémiás helyzetben családok, osztályok kerülnek karanténba, de a felajánlott csomagok száma nem csökken. Az atya kérdésünkre elmondta, hogy Ajkán kívül Sümegről, Pápáról, Tapolcáról, Veszprémből gyűjtötték be az Angyalbatyut, a kisebb településekről pedig a felajánlók szállitották a központba. A mennyiség egyre nő, az első évben, 2015-ben 1600 darabot kaptak, az idén már 2000 felett lesz jóval a mennyiség. A jövő héten eljuttatják azokat a nehéz körülmények között élő gyermekekhez. 

Címkék#angyalbatyu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában