A város koszorúján

2021.12.12. 14:00

Meggyújtották a harmadik gyertyát Veszprémben

Isó Zoltán, Niederhoffer Zoltán lelkészek és Hegedűs Barbara alpolgármester gyújtotta meg a város koszorúján a gyertyákat advent harmadik hétvégéjén.

Marton Attila

Niederhoffer Zoltán, Isó Zoltán és Hegedűs Barbara gyújtották meg az adventi gyertyákat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Niederhoffer Zoltán református lelkész Keresztelő János szavait olvasta fel a Bibliából. Elmondta, Jézus eljövetelére várunk advent idején. Kiemelte, az utolsó előtti időket éljük, Istennek csak adventi népe van, aki várja vissza az égből a Megváltót. A végsőt akkor lehet nyugodt szívvel várni, ha előtte rendeztük vele viszonyunkat: elfogadtuk, hogy ő a Messiás – fogalmazott a lelkész.

Isó Zoltán evangélikus lelkész arról beszélt, az advent Krisztus születésére való előkészület ideje. Elmondta, ahogy Keresztelő János elbizonytalanodik az evangéliumban, sokszor elbizonytalanodunk a világban, amelyben élünk: tényleg velünk van az Isten? Van remény? - tette fel a kérdést. –Van, mert Krisztus azért született a világban, hogy nekünk örök életet adjon – tette hozzá.

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP) arról beszélt, tavaly a járványhelyzet meghiúsította az adventi rendezvényeket, idén azonban újra közösségben lehetünk karácsony közeledtével. Hozzátette, a nehéz időszakokon túl lehet jutni, de ehhez szükséges, hogy számíthassunk egymásra. Nemcsak családi körben, hanem tágabban, a társadalomban is, húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában