Már csak az épület csúfoskodik

2021.12.27. 10:00

Támogatással újulhatnak meg Tapolca útjai, több parkolóhely létesül

Több száz milliós támogatásból újulhatnak meg a város belterületi útjai és járdái.

Tóth B. Zsuzsa

Az autóbusz-pályaudvaron már csak az épület felújítására kell várni

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint azt Dobó Zoltán polgármester legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondta, összesen 317 millió forintot költhet a város ezen beruházásokra jövőre. Amennyiben a közbeszerzéseket a téli időszakban lefolytathatják, a jövő év tavaszán elkezdődhetnek a kivitelezések. – A városban járva jól látható, hogy az útburkolatok, járdák sok helyen alaposan megérettek a felújításra. Arra törekszünk, hogy a hamarosan elinduló fejlesztések során, a célra rendelkezésre álló pénzből oda jusson a legtöbb, ahol a legtöbben közlekednek. Terveink szerint a tömbházak és az Y házak környékére költjük a rendelkezésre álló forrás legnagyobb részét - tájékoztatott Dobó Zoltán.  

Puskás Ákos alpolgármester az előzményekről és a további konkrét lépésekről szólva hozzátette, hogy a 2019-es keleti városrészt érintő útfelújításokat szerette volna a város folytatni 2020-ban is. Felmérték az igényeket, azonban a pandémia közbeszólt. – 2021 közepén frissítettük annak a nagyjából harminc helyszínnek a listáját, ahol útfelújításokat terveztünk. Ősszel elkészültek a tervek, ezekhez kapcsolódóan nyertük el a támogatást. Reményeink szerint a közbeszerzést még a télen lefolytathatjuk. Amennyiben a kivitelezőt megtaláltuk és az időjárás engedi, akár már márciusban elkezdődhetnek a munkák - ígérte az alpolgármester.

A polgármester szólt az autóbusz-pályaudvar épületének a tulajdonos Volánbusz általi felújításáról is. 

Amint elmondta, ehhez alapot szolgáltatott a szoros, takarékos gazdálkodás, amelynek köszönhetően a város stabil lábakon áll. - Bízunk benne, hogy a jövőben hozzájutunk a minket megillető fejlesztési támogatásokhoz, hiszen az itt élők ezt megérdemlik – hangsúlyozta. Az autóbuszpályaudvari épület felújításával kapcsolatban hozzátette, hogy ígéretet kapott a város a Volánbusztól, hogy leghamarabb egy év múlva elkezdik felújítani az épületet. – A főépítész és kollégái a múlt héten egyeztettek a Volánbusz illetékeseivel. Reméljük, hogy az időjárás elleni védelmet szolgáló felszíni építmények létrehozására - mivel az is a közlekedési vállalat feladata - nem kell egy évig  várniuk az utasoknak- fejezte ki reményét a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában