Tervezőt és kivitelezőt keresnek

2022.01.05. 14:37

Felújítják a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum épületét

A Medgyaszay István által tervezett műemlék épületen végzett munkálatok során többek között a homlokzatot is felújítják, valamint sor kerül a belső terek komplex megújítására és akadálymentesítésre is.

Forrás: Építészfórum

A veszprémi önkormányzat közbeszerzést írt ki a Laczkó Dezső Múzeum felújításának tervezési és kivitelezési munkáira, írta meg az Építészfórum.

A munkálatok összefoglalóan a 2100 m2 hasznos alapterületű műemlék épület felújítását jelentik építészeti, épületvillamossági, és épületgépészeti munkákkal, 993 m2-t érintő homlokzatfestéssel, valamint egy liftet is beépítenek. 
Sor kerül a belső terek komplex felújítására, leszámítva a közelmúltban felújított földszinti előadótermet, a konferenciatermet és a ruhatárt, vizesblokkot, valamint az alagsorban a közlekedő- és raktárhelyiségeket. Felújítják többek között a külső és belső nyílászárókat, a homlokzatot a kőfelületek tisztításával, restaurálásával és homlokzatfestéssel.

Az egész házban új gépészeti rendszereket alakítanak ki, leválasztják a kórház fűtési rendszeréről, és a zeneiskolából új távhővezetéket alakítanak ki. A kiállítóterekben magas színvonalú, érzékenyen szabályozható klimatizációt valósítanak meg, figyelmbe véve a műtárgyvédelmi követelményeket. Az épületvillamossági rendszereket is teljesen megújítják, a főhomlokzat díszvilágítást kap, emellett az épület akadálymentesítése is megtörténik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában