Előzetes időpontfoglalás nélkül

2022.01.06. 08:00

Folytatódik az oltási akció

Januárban minden héten három nap előzetes időpontfoglalás nélkül lehet felvenni a koronavírus elleni védőoltást az oltópontokon.

Marton Attila

Egy férfit beoltanak a Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyag harmadik, emlékeztető adagjával a Csolnoky Ferenc Kórházban december 9-én

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A kormány az eddigi hasonló kezdeményezések sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel döntött az oltási ak- ciónapok meghirdetése mellett. Eszerint januárban minden csütörtökön és pénteken 14–18 óráig, valamint szombatonként 10–18 óráig előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval jelentkezhetnek az első, az elmaradt második vagy a megerősítő harmadik oltásra az emberek a kórházi oltópontokon és a járásközponti (vagy járásban kijelölt) szakrendelőkben, közölte a Csolnoky Ferenc Kórház. 

Az oltási akciónapokat minden héten megtartják januárban. Az oltópontokon emellett lehetőség van előzetes időpontfoglalás után kérni az oltást. A Csolnoky kórházban január harmadikától új nyitvatartása van az oltópontnak. 

Hétfőtől szombatig 8-18 óráig, vasárnap 8 és 16 óra között lehet oltakozni. Folytatódik az 5-11 évesek oltása is, és a 12-17 évesek már emlékeztető oltást is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában