Beoltatlan nevelők

2022.01.05. 18:00

Öten hiányoznak, bár senki nem mondott fel a herendi iskolában

December 15-én még hat olyan nevelő volt a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, akik nem voltak beoltva. Azóta közülük egyvalaki már felvette az oltást, ketten – a január 5-ei állapot szerint - még nincsenek beoltva. A két beoltatlan nevelő január 3-tól fizetés nélküli szabadságon van. Hárman pedig mentességi kérelemmel éltek a minisztérium felé. Ők hárman különböző időpontokig felmentést kaptak az oltás felvétele alól. Van, aki áprilisig, van, aki májusig és van olyan is, aki júniusig kapott mentességet.

Molnár Sándor

A délutáni foglalkozások és a napközi megoldása jelent problémát a herendi iskolában

Forrás: Molnár Sándor/Napló

 – Minden nevelő kiesése problémát jelent. Egész napos iskola lévén az 1-3 évfolyamon a délutáni foglalkozások és a napközi megoldása jelent problémát jelen pillanatban.  A tankerület kérésére január 7-ig kell egy tantárgyfelosztás-módosítást benyújtanunk. Most számoljuk, hogy a kieső kollégák óráit hogyan tudjuk átszervezni, mindenki számára megnyugtató megoldást találva – nyilatkozta lapunknak Horváthné Páter Beatrix. 

Az intézményvezető kiemelte még, hogy szerencsére az iskola nagyon jó kapcsolatot ápol a szülőkkel, akik nagyon támogatóak a napközi körül kialakult átmeneti helyzetben, és megértik az esetleges csoportösszevonásokat. Az iskolában gondot jelent az is, hogy hárman oltatlanok a technikai dolgozók közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában