Káli kövek

2022.01.14. 20:00

Rendezvény- és alkotóház épül Salföldön

Salföld a Káli-medence egyik gyöngyszeme, és a kis faluban hamarosan újabb épületekkel gazdagodik a pompás épített környezet is.

Hegyi Zoltán

Forrás: Penovác Károly/Napló

Megkezdődik ugyanis a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelkedő regionális infrastrukturális beruházása, az egykori egyházi iskola területén létrejövő Káli Kövek rendezvény- és alkotóház építkezése. 

Amint azt dr. Navracsics Tibor kormánybiztos a sajtótájékoztatón elmondta, az EKF eleve térségi programként indult, és céljai között szerepel a térség újjászületésének elősegítése, hűen annak hagyományaihoz és arculatához. Fontosnak gondolják továbbá, hogy a projektek, miként a rendezvény- és alkotóház is, illeszkedjenek a közösséghez, amely aztán így mutathatja meg magát Magyarországnak és Európának. 

Epres Róbert tervező elmondta, hogy a festői környezetben elhelyezkedő telken négy épületet képzeltek el. Az első a volt katolikus iskola megújult épülete, egy másik szociális funkciót látna el a vendégek számára, és helyet kapna még egy étterem, valamint egy pajtaszerű létesítményben egy fedett színpad is. A négy épületet egy pergola köti majd össze, és természetesen egy parkoló is segíti a látogatókat. 

Csúri Ákos, a projektgazda Káli Kövek Közhasznú Alapítvány alapítója hozzáfűzte, a beruházás során elsőrendű fontossággal bír, hogy az épületegyüttes beilleszkedjen a falusi környezetbe, majd Navracsics Tiborral, egy pajtaajtó leemelésével szimbolikusan megkezdték a bontást. 

Hogy a továbbiakban a munkát közbeszerzési eljárás során elnyert Bayer Construct Zrt.munkatársainak mi mindennel kell még megküzdeniük az év végéig, abból a sajtótájékoztató végén, a bejárás során kaptunk némi ízelítőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában