Helyi közélet

2022.01.26. 14:00

Új irodavezető a német nemzetiségnél

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Hudi Katalin személyében új vezetőt nevezett ki a Veszprémi Regionális Iroda élére 2022. január 15-i hatállyal. A kinevezésre a korábbi regionális irodavezető, Wágenhoffer Kornélia fájdalmas és korai halála miatt volt szükség – tudatta lapunkkal Heilig Ferenc a Veszprém Megyei Német Önkormányzat elnöke.

Molnár Sándor

Forrás: Veszprém Megyei Német Önkormányzat

Hudi Katalin herendi német nemzetiségi családból származik, a hazai svábsághoz való kötődése a családjából ered. Tanulmányait a móri Táncsics Mihály Gimnázium Nemzetiségi Tagozatán, majd a Pannon Egyetem német nyelvtanári szakán végezte. Sváb elkötelezettségét jelzik a gyermekek részére készített rajzos-szöveges füzetek, valamint a tájházak felfedezését szolgáló történetek, amelyek segédeszközként a nemzetiségi óvodák, illetve általános iskolák 1-2. osztályai részére kiadásra kerültek. Az új regionális irodavezető 2006 és 2016 között a Herendi Tánccsoport aktív tagja volt. A Herendi Német Önkormányzat képviselője 2016-tól napjainkig. 

A Veszprém Megyei Német Önkormányzat és a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közösség január 17-i rendkívüli, együttes ülésén köszöntötte az új irodavezetőt, aki a Deutsches Haus renoválása miatt egyelőre otthonából végzi felelősségteljes munkáját.

 Isten hozott körünkben, kedves Kati! Sei herzlich willkommen bei uns, liebe Kati! Gott soll Dir Gesundheit und Kraft geben für die verantwortungsvolle Tätigkeit. Wir freuen uns mit Dir zusammenarbeiten zu können – köszöntötte az új regionális irodavezetőt a megyei német közösség nevében Heilig Ferenc elnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában