Vidéki kampánykörúton

2022.02.25. 07:00

Csonka Balázs végigjárja a körzete minden települését

Veszprém 1. számú körzetében az Egységben Magyarországért ellenzéki jelöltje, Csonka Balázs is megkezdte vidéki kampányát az április 3-ai országgyűlési választásokra készülve – először Királyszentistvánon tartott lakossági fórumot.

B. Virág Rita

Csonka Balázs csatatérkörzetben indul Ovádi Péter ellen

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Csonka Balázs hivatalosan is elindította kampányát, és úgy tervezi, április 1-ig mind a 24 települést felkeresi a körzetében. Az első helyszínen, Királyszentistvánon arról beszélt, ügyvédként mindig is az igazság, méltányosság érdekében dolgozott. Azért vállalta a jelöltséget, mert úgy érzi, a jelenlegi rendszer nem hallgatja meg a hétköznapi emberek problémáit, rengeteg igazságtalanság halmozódott fel az emberekben, és a mostani jogrendszer nem segít rajtuk, nem az érdekeiket képviseli, hanem a hatalomét. 

– A jelenlegi politika háttérbe szorítja a vidékieket, miközben messze több lehetőségük lenne, mint amit a propaganda állít. A források igenis adottak, sokkal előrébb tarthatna minden magyar falu, kistelepülés, ha az európai uniós források eljutnának oda, ahová valóban szánják azokat – hangsúlyozta. 

Az elmúlt napokban a Választási Földrajz elnevezésű szakportál Veszprém 1. számú körzetét csatatérkörzetnek minősítette az országban további tizennégy másikkal együtt. A Napló kérdésére Csonka Balázs erre úgy reagált, bár a Fidesz kommunikációja szerint Ovádi Péter, a jelenlegi képviselő fölénye egyértelmű, az ellenzéki oldalon úgy látják, a vártnál sokkal szorosabb a verseny a két jelölt között. 

Kitért arra is, hazánk legjobb gimnáziumában, a veszprémi Lovassyban a tanárok csütörtökön polgári engedetlenségből nem vették fel a munkát, amivel országgyűlési képviselőjelöltként és ügyvédként is egyetért. Hozzátette, az ellenzék egyik legfőbb programpontja az oktatás és a tanárok helyzetének javítása. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában