Viszlát, tél! Viszlát, jégpálya!

2022.02.14. 06:56

Elbúcsúztak Balatonalmádiban a jégpályától

Viszlát, tél! Viszlát, jégpálya! elnevezéssel télbúcsúztató és jégpályazáró programot tartottak szombaton a Wesselényi strand előtt.

Fotó: PESTHY MARTON

Az események sorát Kepli Lajos polgármester nyitotta meg, aki a jégpálya közepén állva arról beszélt, több tízezer látogató fordult meg a két hónapig működő ingyenes jégpályán. Hétvégente 1000-1500-an, hétközben pedig 300-400 korcsolyázót regisztráltak.

- A Balaton legnagyobb, ingyenesen használható pályája úttörő kezdeményezés volt a városban, azonban az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy a téli időszakban is nyüzsöghet a part, és igény van a hideg hónapokban is a színes, közösségi programokra – fogalmazott, a város első embere.

Kepli Lajos elmondta, a korcsolyapálya a városi költségvetésből és egy sikeres, közel 16 millió forintos pályázatból épült meg és működött ebben a két hónapban. Hozzátette, az igényt látva, szeretnének hagyományt teremteni és 2022. év végén újra megnyit majd a pálya.

- Most bebizonyosodott az is, hogy nem lehetetlen küldetés a téli hónapokra programokat szervezni, a szezont elnyújtani egész évre. A városi szlogenünk is az, Együtt egész évben! Élvezzük még ki a következő napokat, hiszen a pálya szerdáig a megszokott a nyitvatartással fogadja a látogatókat, utána bontják csak el – hangsúlyozta.

 

Kepli Lajos beszédét követően Idrisz Szonja, a székesfehérvári Jégmadár Korcsolya Egyesület jégtáncosa kápráztatta el a szép számú közönséget, majd a Lobbanáspont Kulturális és Művészeti Egyesület Parázsló Trió Tűzzsonglőr produkcióján ámulhattak a kicsik és nagyok.

Kepli Lajos polgármester 

Forrás: Pestyh Márton/Napló

Az este hangulatáról a Bliss Club Smed Music DJ-i gondoskodtak. A nagyszerű slágerek közben valóban több százan fordultak meg a jégen, a rutinos, tapasztalt korizók mellett kezdők és újrakezdők is a pályára merészkedtek. A jeges kavalkádban a különösen hidegre fordult idő sem szegte kedvét senkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában