Szépen fejlődik a város

2022.02.03. 20:00

Megújult a gyermekorvosi rendelő Berhidán

Több mint 80 millió forintból újult meg Berhidán a gyermekorvosi rendelő, a beruházás keretében új, modern épületbe költözhet a védőnői szolgálat is.

Szabó Péter Dániel

Weisz Gábor, a kivitelező cég képviselője, Pergő Margit polgármester, Dankáné dr. Csontai Erzsébet gyermekorvos és Kontrát Károly országgyűlési képviselő vágták át a nemzeti színű szalagot a berhidai rendelőnél

Forrás: Szabó Péter Dániel

A Hősök tere északi oldalán, lakóépületek között található a berhidai gyermekorvosi rendelő, ami az elmúlt évtizedekben – alig több mint 90 négyzetméternyi területen – egy épületben működött a védőnői szolgálattal, s biztosította mintegy 1300 helyi gyermek ellátását. 

– A fejlesztés célja a meglévő épületállomány felújításával, korszerűsítésével, napjaink igényének megfelelő önálló gyermekorvosi és védőnői szolgálat ellátását biztosító épületek létrehozása volt. Ennek érdekében a rendelő mögötti ingatlanból a felnőtt napközi otthont kiköltöztettük, s egy másik felújított épületben helyeztük el őket. Így az eddigi otthon épülete üressé vált, és új funkciót kapva a jövőben az épület kizárólag a védőnői szolgálatnak ad helyet. A rendelő épülete pedig az átalakítást követően csak a gyermekorvosi ellátásnak ad otthont 90,45 négyzetméter alapterületen – mondta el az átadáson Pergő Margit. Berhida polgármestere hozzátette, mindkét épületben kicserélték víz- és elektromos vezetékeket, a helyiségek új járólapot és csempeburkolatot kaptak. Az utólagosan hőszigetelt épületszerkezetekkel, a jó hőszigetelő képességű új műanyag nyílászárókkal, az újonnan kialakított energiatakarékos fűtési és használati melegvíz-ellátási rendszerrel pedig az energiatakarékos üzemeltetés a cél. 

Forrás: Szabó Péter Dániel

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője elmondta, közel 81 millió forintba került a teljes beruházás, amiből 64 milliót kormányzati támogatásként kapott a település, a fennmaradó összeget pedig Berhida önkormányzata biztosította. A politikus kiemelte, az elmúlt években a választókerület sok más településéhez hasonlóan Berhida is szépen fejlődött, látogatása alkalmával pedig a további tervekről is egyeztetett Pergő Margit polgármesterrel.  

Az ünnepség zárásaként Felker Zsolt plébános áldotta meg az új épületeket, majd Dankáné dr. Csontai Erzsébet gyermekorvos társaságában átvágták a nemzeti színű szalagot, átadva így a beruházást a berhidaiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában