Utcafórum Várpalotán

2022.03.31. 07:00

Kormányváltás az ellenzéki cél

Benedek Szilveszter, az ellenzéki összefogás jelöltje és Dobrev Klára EP-képviselő tartott utcafórumot Várpalotán szerda délután.

Marton Attila

Dobrev Klára a palotai utcafórumon, mellette Benedek Szilveszter, az ellenzéki összefogás jelöltje

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Benedek Szilveszter, a 2. számú választókerület képviselőjelöltje (DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd) elmondta, az előző választásokon is sokan szavaztak a változásra, de az ellenzék megosztott volt. Ez idén nincs így, ezért szerinte 2010 óta most van a legnagyobb esély, hogy győzzenek a választáson. Úgy vélte, a szavazás egyik tétje, hogy mit jelent a magyaroknak az európaiság. 
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője elmondta, a Fidesz fél a választásoktól, ezért hazugságokkal támadja az ellenzéket. Úgy vélte, az oktatás és az egészségügy rosszabb állapotban van most, mint amikor 2010-ben a Fidesz átvette az ország irányítását. Hozzátette, miközben az ellenzék bemutatta a programját, addig a kormánypártok nem tettek közzé ilyet. Dobrev Klára arról is beszélt, a kormány „letért a demokrácia útjáról”, ezért egyik legfontosabb feladatuknak a demokrácia visszaállítását tartják, ami azt is jelenti, hogy a politikusok számonkérhetők lesznek. Leszögezte, a magyarok biztonságát az Európai Unió és a NATO tudja megvédeni. 
Dobrev Klára tegnap délután Csonka Balázzsal, az ellenzéki összefogás Veszprém megye egyes számú választókerületének jelöltjével Veszprémben tartott utcafórumot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában