Megemlékezés Sümegen

2022.03.15. 21:00

Nem volt hiábavaló az áldozat

Nem volt hiábavaló az 1848-49-es forradalom és szabadságharc áldozata, hiszen magát az eszmét nem tudta megölni a túlerő. Erről beszélt Navracsics Tibor a sümegi ünnepségen.

Szijártó János

Forrás: Szijártó János/Napló

A kormánybiztos úgy fogalmazott, bár a világosi fegyverletétel az 1848–49-es forradalom és szabadságharc befejeződését jelentette, a nemzet szabadságáért vívott küzdelem nem ért véget. Tovább élt az eszme, amit már önmagában az bizonyít, hogy ma, 174 év múltán is emlékezünk az akkori hősökre. 

A sümegi ünnepségen Végh László polgármester is köszöntötte a szépszámú érdeklődőt, majd a Kisfaludy Művelődési Központ amatőr színjátszó társulata adott szép irodalmi műsort, fókuszba helyezve a nők 1848-49-es szerepvállalását. 

Sümegen március 15-én volt még fáklyás felvonulás sok résztvevővel, hősök koszorúzása, "kishuszár"-avatás, térzene, és a gyerekek számára meghirdetett rajzverseny eredményhirdetését is ekkor tartották meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában