Március 15. alkalmából

2022.03.15. 13:00

Széchenyi-díjat kapott Veress Gábor, a balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgató főorvosa

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott.

Veress Gábor Batthyány-Strattmann László-díjas kardiológus, főigazgató főorvos, egyetemi tanár

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Széchenyi-díjat kapott Veress Gábor Batthyány-Strattmann László-díjas kardiológus, főigazgató főorvos, egyetemi tanár Magyarország számára kivételesen értékes, a szívinfarktussal összefüggő elhalálozások megelőzését szolgáló tudományos és orvosi pályafutása, a Veszprém megyei sürgősségi invazív kardiológiai ellátás megszervezése és sikeres működtetése terén végzett intézményvezetői, valamint oktatói és szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként.

Veress Gábor 1943. augusztus 28-án született Munkácson. A Debreceni Orvostudományi Egyetemen 1968-ban szerzett orvosi diplomáját 1998-ban egészségügyi menedzseri végzettséggel is kiegészítette. 1979-ben az orvostudomány kandidátusa lett, 1995-ben habilitált, 1999-től egyetemi magántanár.

1968-1973 között a pápai Városi Kórház, 1973-1976-ban a budapesti Központi Magyar Államvasutak Kórház belgyógyászati osztályán dolgozott, 1976-1979 között az Országos Kardiológiai Intézet aspiránsa volt. 1979-ben került Balatonfüredre, ahol az Állami Szívkórház osztályvezetője, 1989-től tudományos főigazgató-helyettese volt. 1996 óta főigazgató főorvosként vezeti az intézményt, amely irányítása alatt - országos kardiológiai rehabilitációs tevékenysége mellett - a régió szívgyógyászati központjává fejlődött. Kiemelkedő munkát végzett a szívinfarktussal összefüggő elhalálozások megelőzése, a Veszprém megyei sürgősségi invazív kardiológiai ellátás megszervezése és sikeres működtetése terén.

170 cikk, 3 könyv és 30 könyvfejezet jelzi tudományos és szakmai tevékenységét. Több egyetemen részt vett a medikusoktatásban és szakorvosok képzésében is.

2003-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2013-ban tudomány kategóriában a Veszprém Megyei Prima Díjat, 2018-ban Batthyány-Strattmann László-díjjal tüntették ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában