Kiemelten fontos szerepük van

2022.04.20. 17:00

Elismerést kaptak az ökoiskolák

Két, a környezettudatos nevelést előtérbe helyező várpalotai tanintézmény, az Inotai Tagiskola, valamint a Vásárhelyi András Tagiskola is elnyerte az Örökös ökoiskola címet a közelmúltban.

Szabó Péter Dániel

Forrás: Pixabay

Ökoiskola címmel azokat a köznevelési intézményeket ismerik el, amelyek pedagógiai programjukban a mindennapos nevelés-oktatás, valamint az iskola működtetésének szerves részeként foglalkoznak az egészség- és környezettudatossággal, és figyelnek a fenntarthatósági nevelésre. Mindezen értékeket a pedagógusok személyes példamutatásán, valamint az intézmény környezetbarát működtetésén keresztül is közvetítik a tanulók számára, aktív közreműködésre, cselekvésre bátorítva őket. Az ökoiskoláknak ezáltal kiemelten fontos szerepük van a Kárpát-medence természeti és épített környezeti értékeinek a megőrzésében – olvasható az indoklásban, a címet Dobos Andrea, a Vásárhelyi és Tavaszi Rita, az inotai iskola vezetője vehette át márciusban a fővárosban. 
– Iskolánk 2015-től ökoiskola, s azóta folyamatosan megújítottuk ezt a címet. Pedagógusaink és diákjaink környezettudatos szemlélete, a sok fenntarthatósági program és nevelési célok, valamint az iskola közösségének együttműködése tette lehetővé, hogy elnyertük az Örökös ökoiskola címet – mondta el Dobos Andrea. A Vásárhelyi András Tagiskola vezetőjétől megtudtuk, fűszer- és növénykertjük, a Manókert kapcsolódott be jelképesen (egy festett kavics képében) az örökös ökoiskolák sorába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában