32 helyszínt érintenek a munkálatok

2022.04.25. 14:00

Megújuló utcák, járdák Tapolcán

Összesen több, mint 300 millió forintból újulnak meg idén a város közterületei. Járdák, utcák, parkolók felújítását tervezi az önkormányzat.

Tóth B. Zsuzsa

Tapolcán több utca és járda is megújul ebben az évben, a város 300 milliót költ a munkálatokra. A Juhász Gyula utcai nagy parkoló újra aszfaltozása már elkészült Fotó: Tóth B. Zsuzsa

 

Erről tartott sajtótájékoztatóján Dobó Zoltán polgármester és Puskás Ákos alpolgármester elmondta, hogy 32 helyszínt érintenek a munkálatok. – A kivitelezés elkezdődött a Juhász Gyula utcai nagy parkoló felújításával, amely mostanra elkészült. Hamarosan kezdjük a Csermák József Rendezvénycsarnok tetőszigetelésének felújítását, majd az Egry József utcában útpadkát javítunk. Meleg aszfalt burkolatot kap a Fazekas utca, a Május 1. utca, a Keszthelyi út, a Bacsó Béla utca több járda felülete. A Széchenyi utcában a betonjárdát, az Ady Endre utcában az aszfaltos járdát javítjuk. 

 

A munkálatok helyszíneinek sorrendiségét és pontos idejét külső körülmények befolyásolják, de aszfaltozunk a Pacsirta, a Darányi, a Bárdos Lajos utcában és a Sebronban is. A Május 1. utcában járda és parkoló újul meg, a régi temetőnél a járda, a Munkácsy köz útfelületére pedig mart aszfalt kerül. Aszfaltozzuk a Dobó lakótelepen a Viszló utca parkolóit. Tavasszal és nyáron dolgoznak az aszfaltozók a diszeli Mező utcában, a Berek utcában, a Derkovits és a Móra Ferenc utcákban. A Barackos városrészben a Kós Károly, a Madách Imre, a Benedek Elek, a Sütő András és Márai Sándor, Szabó Magda utcák újulnak meg. Amint a Kazinczy téri kőpark melletti parkoló és az Alkotmány utca járdája szintén – mondta a polgármester és az alpolgármester. Továbbá beszéltek arról, hogy mivel a mart aszfaltot a meleg aszfalttal ellentétben csak 20 Celsius fok fölötti átlaghőmérséklet mellett szabad teríteni, így a technológiával érintett utcákban később várható a kivitelezés. Mivel a városban még további utcák, járdák várnak felújításra, ezért a későbbiekben folytatják az aszfaltozásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában