Megújult iskolaépület

2022.04.28. 07:00

Szépen felújították az ősi iskolaépületet

Húszmillió forintból újult meg az Ősi Általános Iskola úgynevezett politechnika épülete, amelyben a gyakorlati oktatás mellett ősztől egy elsős osztály is helyet kap majd, hangzott el a kedden tartott átadási ünnepségen.

Szabó Péter Dániel

Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Kurbucz Ferenc Tamás intézményvezető a megújult iskola előtt Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– A kormányzat, s így a tankerület szándéka sem a vidéki iskolák elsorvasztása, sokkal inkább a falvakban működő intézmények fejlesztését tartjuk feladatunknak. Meg kell adnunk a vidéki gyermekeknek is azt a lehetőséget, hogy a saját településükön tanuljanak, s tegyék mindezt modern körülmények között – mondta az átadás alkalmával Szauer István, a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója. 
Az Ősi Általános Iskola diákjainak hangszeres előadását követően Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, imponáló az a fejlődési pálya, amit a település bejárt az elmúlt években. Az iskola mellett megújult az óvoda, új bölcsődét építettek, s rövidesen átadják az új, műanyag borítású kézilabdapályát is az udvaron. 
Kurbucz Ferenc Tamástól, az Ősi Általános Iskola intézményvezetőjétől megtudtuk, a Veszprémi Tankerületi Központ a Magyar falu programban 19,49 millió forint támogatást nyert el az iskolaépület fejlesztésére. 

Az iskolai diákjai zenés műsort adtak az átadáson Fotó: Szabó Péter Dániel


A beruházás során az iskola területén található úgynevezett politechnika épületben a tantermet és a technikatermet újították fel. Az épület két bejáratánál a töredezett lépcsőket elbontották, a helyükre újakat építettek, míg a tantermekben a régi padlóburkolat helyére új, laminált parkettaburkolat került. A többi helyiségben új kerámia járólapot raktak le, valamint a beltéri ajtókat is újakra cserélték. Az épület belső tereinek átvariálásával további egy-egy vizesblokkot alakítottak ki fiúknak és lányoknak, a már meglévő vizesblokkok felújítása mellett. Emellett minden helyiségben új, modern lámpatesteket szereltek fel. A fejlesztés az iskola 169 tanulója számára biztosít megújult környezetet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában