Kétnapos túra

2022.05.14. 20:00

Együtt a sereggel: Katonák és civilek tekernek a Balaton körül

Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Tekerj a sereggel! nevű, kétnapos kerékpártúrát, melyen bárki együtt kerékpározhat a Magyar Honvédség (MH) katonáival a Balaton körül május 14-én és 15-én, amit Farkas László elnök vezetésével a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) szervezett.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Keszthelyről indultak a kerékpárosok szombaton délelőtt, ahonnan útvonal biztosítás nélkül, a KRESZ szabályok betartásával, minden résztvevő a Balaton északi partján lévő kijelölt kerékpárúton közlekedett.

A 106 kilométeres távon, Szigligeten, Zánkán és Csopakon frissítő pontokkal várták a résztvevőket. A cél a Balatonakarattyán található Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, ahonnan a második napon indulnak vissza a kerékpárosok Keszthelyre, a Balaton déli partján haladva, így a magyar tenger minkét oldalát megcsodálhatják. A második napon, Balatonszemesen és Balatonfenyvesen is frissítő pontokkal készülnek a szervezők.

Farkas László elnök, főszervező a kerékpározók között Csopaknál, szombaton
Forrás: Kovács Erika/Napló

A pihenőhelyeken a résztvevők mindkét napon kaphatnak frissítőt, és adott esetben elérhető lesz számukra a kerékpárszerviz szolgáltatás is. Minden résztvevőnek rendelkeznie kell a KRESZ szerint előírt, kötelező kerékpár felszereléssel. Indulás előtt mindenki kapott egy rajtszámot, amelynek hátoldala tartalmazza az útvonalat, a pihenőhelyeket, illetve a szervezők és az orvosi biztosítás telefonszámait. A kerékpártúra nem verseny, ezért nincsenek helyezések, így mindenki csak saját magát győzheti le, illetve tekerhet kedvére. Farkas László elnök lapunknak elmondta, a kerékpártúrával azt a célt tűzték ki, hogy hozzájáruljanak az állomány fizikai erőnlétének fenntartásához, a résztvevők egészségtudatos életmódjához.

Emellett céljuk az is, hogy megismertessék, népszerűsítsék hivatásukat a civilek körében.

Anna és János, egy civil, nyugdíjas házaspár, akik évtizedeket letagadhatnának a korukból, azt mondták, sokat mozgnak, kerékpároznak, sétálnak az unokákkal és imádják a Balatont. Szerintük a tó új arcát mutatja meg bringázás közben, így lehet megismerni a tó valódi szépségét, illatát. Ezen programon hatodszor vesznek részt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában