Nagykövet diákok

2022.05.13. 08:00

Európa-napot tartottak a balatonalmádi iskolában

Európa-napot tartottak a két tannyelvű gimnáziumban színes programokkal, érdekes beszámolókkal.

Napló

Tradicionális ételeket kellett felismerni Fotó: a szervezők

Az intézmény több éve részese az Európai Unió Junior nagykövet programjának (EPAS), ehhez csatlakozva minden évben megrendezik az iskolában az Európa-napot. 
Az Európai Parlament Nagykövetiskola junior nagykövetei többállomásos kihívással készültek a diákoknak. Akik teljesítették az Európai Unió intézményeivel és kialakulásával kapcsolatos Kahootot, felismerték az európai államok tradicionális ételeit, zenéit, megfejtették a kirakóst, a kvízt és még számos feladatot, azok uniós útlevelet kaptak. Teremdíszítő versenyt is hirdettek egy-egy európai uniós tagállamra jellemző elemekkel. Ugyanezen tagállam nevében az osztályok focicsapatokat is delegáltak a délutáni bajnokságra, amely aznap az estébe nyúlóan zajlott, lelkes szurkolótábor előtt. A már hagyományossá vált európa-napi tematikus termekben az intézményben tanult nyelvekkel és kultúrákkal lehetett tovább ismerkedni. Az Erasmus+ teremben a diákok Papp Bernadett tanárnő és a Balmadifjak interaktív workshopján vettek részt, amelyet a szervezők Lengyelországból hoztak. Balla Panna, Balogh Lili, Erdélyi Nóri és Szabó Dorina 10. évfolyamos DLSB-s erasmuser mesélt legutóbbi, bolgár, az emberi jogokról szóló Erasmus+ ificseréjéről. 
A nemzetközi teremben két végzős diák, Kiss Barnabás és Sárossy Zsombor a két évvel ezelőtti amerikai cserkészdzsemborijáról mesélt. Majd a diákok a magyar, az amerikai és a nemzetközi jelnyelv alapjait, a siketek és nagyothallók mindennapjainak kihívásait ismerhették meg a Jel Alapítvány és a SINOSZ képviselőjével. 
A tengerentúli teremben Falussy Boglárka és a veszprémi Amerikai Kuckó segítségével a diákok az amerikai felsőoktatási lehetőségekről és az USA kultúrájáról, államairól beszélgettek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában