Iskola

2022.05.09. 08:00

Jótékonyság Tapolcán: Tortacsodák, muffinok nemes célok érdekében

Tapolca Immár negyedszer rendezték meg a jótékonysági Torta- és muffinfesztivált. A népszerű eseménynek a Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium adott helyet.

Tóth B. Zsuzsa

A zsűri gyönyörű tortakölteményeket díjazott Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az esemény szervezői és a látogatók ezúttal a helyi kézi­labda-­szakosztály működését és egy, a közelmúltban balesetet szenvedett fiatal gyógyulását támogathatták. 
A fesztiválon az ország minden részét, sőt, még Szlovákiát is képviselve 44, köztük több visszatérő versenyző indult 66 alkotással. A zsűri artisztika, burkolt, cukorvirág, gyerektorta, aprósüti, nagyi és amatőr kategóriákban osztotta ki a díjakat, különdíjat. Elképesztően élethű cukorvirágok készültek, gyönyörű grillázs- és burkolt torták kellették magukat sikerrel a vásárlók előtt. 
A gyerekek és a nagymamák gusztusos muffinokkal, finom aprósüteményekkel ruk­koltak elő, de a látogatók nagy érdeklődéssel fogadták a tortaburkoló- és szappanfaragó-­bemutatót, a salsa­csoport, a zumbázók, a hastáncolók, a world jumping produkció résztvevői pedig a mozgáshoz csináltak kedvet. A gyerekek örömmel ültek fel a város utcáit járó kisvonatra is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában