Helyi közélet

2022.06.30. 15:00

A nem megfelelő edényt cserélni kell

Szabványos kukára kell cserélniük a lakosoknak a nem szabványos vagy sérült hulladékgyűjtő edényeket a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (VHK) gyűjtőkörzetében – tájékoztatott a társaság.

Marton Attila

A nem megfelelő edények cseréje járműparkjuk korszerűsítése miatt válik szükségessé. Kiemelték, a nem szabványos és/vagy sérült kukák alkalmatlanok a gépi ürítésre, valamint munka- és balesetvédelmi szempontból sem biztonságosak. A társaság munkatársai az MSZ EN 840-es szabványnak megfelelő edények ürítését végzik el a jövőben, a szabvány száma az edényen fel van tüntetve. A szabványos edények egy fésűs szerkezettel üríthetők, anyaguk UV-, hideg-, meleg- és vegyszerálló, valamint tömör gumikerekekkel vannak ellátva. A nem szabványos edények kör keresztmetszetűek és nincs kerekük, fedelük csak egy ponton illeszkedik, és fémből vagy gyengébb minőségű műanyagból készültek. 
Felhívták a figyelmet, aki nem rendelkezik szabványos edénnyel, valamint erről külön tájékoztatót is kap a szolgáltató munkatársaitól, annak mihamarabb gondoskodnia kell hulladékgyűjtője cseréjéről. A csere menetéről a VKSZ Zrt. ügyfélszolgálatánál lehet tájékozódni. 
A társaság az ügyfelek együttműködését és megértését köszöni, egyúttal reményüket fejezték ki, hogy az átállás zökkenőmentesen történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában