Ranolder-díjak

2022.06.09. 20:00

Díjazták a legkiválóbb pedagógusokat Veszprémben

A város pedagógusnapi ünnepségén adták át az oktatás és nevelés területén kiemelkedő érdemeket szerzőket elismerő Ranolder-díjat csütörtökön.

Marton Attila

Porga Gyula, Sarkadi Gabriella, Major Ildikó, Halmayné Badacsonyi Márta és Glatzné Gyömörei Irén az ünnepségen Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az elismerést idén Glatzné Gyömörei Irén, Halmayné Badacsonyi Márta, Major Ildikó és Sarkadi Gabriella vehették át. Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) köszöntőjében hangsúlyozta, a pedagógusok az oktatás és a nevelés mellett számos feladatot látnak el, tevékenységükkel, emberségükkel példaként szolgálnak a gyermekek előtt. Hozzátette, olyan tapasztalatot és tudást adnak át, amelyre a diákok egész életükben támaszkodhatnak. Megjegyezte, a veszprémi intézményekben kiváló szakemberek tanítanak, akik számára a gyermekek jövője a legfontosabb. A méltatásban elhangzott, Glatzné Gyömörei Irén pályafutása során a bakonyszentlászlói, a nemesvámosi és a veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskolában dolgozott, majd 1999 óta a Vetési Albert Gimnáziumban tanít, ahol 2000-től igazgatóhelyettes. Kidolgozója és közvetítője volt a gimnáziumban elindított projektoktatásnak. Irányítja Veszprém megye emelt szintű érettségi vizsgáztatását: kiváló munkájának köszönhetően a gimnázium 2013-ban megkapta a „Kiváló érettségi vizsgahelyszín” elismerést. Halmayné Badacsonyi Márta a veszprémi Dózsa György Általános Iskolában kezdte pedagógusi pályáját, később kilenc éven át dolgozott intézményvezető-helyettesként. Napközis nevelő és osztálytanító feladatok ellátása során a gyermekszeretet jellemezte leginkább tevékenységét. Több éven át tanított logopédiai osztályokban, ahol elsősorban SNI-s és BTM-es diákokkal foglalkozott. Oroszlánrészt vállal a lengyelországi Tarnów város iskolájával kialakított együttműködés létrehozásában és működtetésében. 

Major Ildikó óvodapedagógusi pályáját Tapolcán kezdte, majd Veszprémbe költözésekor lett az akkori 18. számú Napközi Otthonos Óvoda nevelőközösségének tagja. Pedagógiai munkájában a kezdetektől nagy hangsúlyt kapott a testi nevelés, a mozgás, az egészséges életmód szokásainak kialakítása. 2008-ban az ő ötlete nyomán indult a körzet három óvodája tanköteles korú gyermekeinek mozgásos versengése, a REK Kupa. 2012 novembere óta a Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda intézményvezetője. Sarkadi Gabriella 1982 óta a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola pedagógusa. Kezdetben orosz-magyar szakos, majd német szakos tanárként is dolgozott. 2007-től intézményvezető-helyettesként aktívan közreműködött a köznevelési típusú sportiskolai osztályok indításában, az E-Learning Awards díj elnyerésében, a referenciaiskolai pályázat elkészítésében. Nagy szerepe volt az Örökös Ökoiskola, az országban elsőként megkapott Boldog Iskola és a Kiváló Tehetségpont címek megszerzésében. 

Életmentő segítségnyújtásért vehette át Mucsy Petra, a Lovassy László Gimnázium testnevelés-gyógytestnevelés szakos tanára Kásler Miklós miniszter elismerő oklevelét Szauer Istvántól, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatójától. Az ünnepségen köszöntötték Schindler Lászlót, a Lovassy gimnázium intézményegység-vezetőjét, akit a közelmúltban az állami Apáczai Csere János-díjjal ismertek el. A rendezvényen Borsi György adta át a Dr. Borsi Lőrinc emlékplakettet Kálmán Györgynének, a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjasklub tagjának. Az ünnepségen közreműködött a Kis-Bakony Táncegyüttes, a táncosok Varga István koreográfiáit adták elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában