Negyven éve nem unják a táncot

2022.06.29. 08:00

Kiváló hangulatban, vacsorával, vendégekkel ünnepelt a hegyesdi ipartestület

Folytatta a régi hagyományt a tapolcai Vállalkozók Területi Ipartestülete, ám ezúttal nem a Szent György-hegyen, hanem a hegyesdi művelődési házban tartották meg májusfaünnepüket.

Szijártó János

A Vállalkozók Területi Ipartestülete negyvenedik alkalommal tartotta meg hagyományos májusfaünnepét, ezúttal Hegyesden Fotó: Szijártó János

Ezek az alkalmak mindig lehetőséget adnak a tagság számára egy kis visszatekintésre, találkozásra, kötetlen beszélgetésre. Vörös Béla elnök köszöntője után egy történeti áttekintésre invitálta a résztvevőket, ugyanis az ipartestület éppen negyven évvel ezelőtt, 1982-ben tartotta az első a májusfa-kitáncoló rendezvényt az egyesület székházában Tapolcán, a Semmelweis utcában. Erről egyébként naprakészen könyvet vezet Bindics Zoltán, az egyik legrégebbi tag, aki az ipartestület krónikásának is tekinthető. A hegyesdi rendezvényen a Zala megyei szervezet vezetője, Németh György is köszöntötte a tagságot, és Németh László, az Iposz országos elnöke is mondott üdvözlőbeszédet. 
A rendezvényen megjelent a tapolcai polgármester, Dobó Zoltán, és a Lenti Ipartestület is képviseltette magát a jubileumi, negyvenedik májusfaünnepségen. 
A szombat esti program kiváló hangulatához nagyban hozzájárult a Bene Károlyék által biztosított finom vacsora és Varga Árpád iparostárs zenéje, amelyre hajnalig táncolhattak a résztvevők. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában