Felkészültek és rátermettek

2022.06.04. 07:00

Közös pedagógusnapi ünnepséget tartott a Pápai Tankerületi Központ

Azokért élünk, akiket szeretünk, azokért, akik igaznak tartanak, a jövőnek élünk, a szépért s jóért, amit tehetünk! – idézte fel Széchenyi István szavait Egyházi Andrea a Pápai Tankerületi Központ pedagógusnapi ünnepségén.

Napló-információ

A Pápai Tankerületi Központ kitüntetett pedagógusai

Forrás: tankerület

A tankerület vezetője a rendezvényen elmondta: a járványhelyzet miatt két éven át nem tudták ünnepélyes keretek között megtartani a közös pedagógusnapi ünnepséget, ezért ezen az alkalmon fejezi ki köszönetét és háláját a pedagógusoknak a gyermekek érdekében végzett áldozatos munkájukért, helytállásukért. Hozzátette, a pedagógusok munkája nagyon értékes számukra. 
– Önöket ünnepelni jöttünk ma össze. Önöket, pedagógusokat. Azt a sok száz, meg ezer embert, aki nap mint nap, egész tanéven át kitartóan, odaadóan dolgozik. Öröm és egyben megtiszteltetés számomra mindenben támogató együttműködésük, mely nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy közös feladatainkat zökkenőmentesen tudjuk, tudtuk ellátni ebben a kihívásokkal teli tanévben. A tanulási folyamatban kiemelkedő szerepük van a pedagógusoknak, az ő szakmai felkészültségükre, rátermettségükre, emberségükre egyre nagyobb szüksége van a mai világnak. Tanárnak, diáknak együtt kell tenni azért, hogy mindenki és minden felnövekvő generáció önbizalommal felvértezve álljon készen az életre. Az elmúlt közel 10 évben a köznevelés átalakításában történő részvételünkkel azon fáradoztunk, hogy jó színvonalú, egységes, igazságos, méltányos, egyúttal érték- és kultúrateremtő rendszer jöjjön létre az országban és itt helyben is. Velünk együtt ma csak az van az oktatásban, aki hiszi, hogy tud tenni, hogy van ereje felülkerekedni a gondokon, és talál megoldást a feladatokra – mondta. 
Az ünnepségen szolgálati pedagógus-emlékérmeket és miniszteri elismerő okleveleket is átadtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában