Erős és gazdag hétvége kezdődött

2022.06.03. 20:05

Megnyitották a Balatoni hal- és borünnepet Füreden

Itt vagyunk, az ország talán egyik legszebb helyén, holnap lélekben Csíksomlyón leszünk, a nemzeti összetartozás ünnepén - ezt mondta megnyitójában Kontrát Károly országgyűlési képviselő a 20. Balatoni hal- és borünnepen, Balatonfüreden a Tagore sétányon pénteken este.

Kovács Erika

Forrás: Pixabay

A képviselő, aki fővédnöke a hétvégi eseménynek, hozzátette, reményei szerint mindenki szép élménnyel távozik. - Jó ismét együtt lenni, békességben, egyetértésben, szeretetben, hiszen az elmúlt két évben a pandémiás helyzet miatt elmaradt ez a balatoni fesztivál - fogalmazott. Megjegyezte, reméljük, béke lesz egész Európában. 
Bóka István polgármester elmondta, immár hagyomány, hogy a hal és bor ünnepét Balatonfüred, Csopak, Tihany és Paloznak együtt szervezi meg, ahogy ezúttal is történt. Utalt rá, erős és gazdag hétvége kezdődött pénteken: emléktábla-avatással, nemzeti parkok hetével. Utóbbiakat a polgármester az ország nagy kulturális és társadalmi erejének nevezte. Büszkén említette, Balatonfüred a szőlő és a bor nemzetközi városa 1987 óta, ami összhangban áll a balatoni hal- és borünneppel. Húsz éve Csopakon szervezte meg az első rendezvényt Kristóf Attila, a Magyar Nemzet főmunkatársa, mely már akkor hatalmas sikert aratott. - Ma is szeretnénk visszatérni ahhoz a szellemi pezsgéshez - hangsúlyozta, majd megemlékezett az örökös fővédnök Mádl Ferenc köztársasági elnökről, akinek szellemisége, elképzelése nagyon közel áll ahhoz, amit Balatonfüreden szeretnének megvalósítani.
A fesztiválon a balatoni ételek és borok legjavát kínálják az ország egyik legszebb sétányán ezen a hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában