Hagyomány

2022.07.20. 11:30

Balatonfüred báli hangulatban: kezdődik az Anna-fesztivál

Tizedik alkalommal szervezik meg Balatonfüreden az Anna-fesztivált, mely a hasonló nevű, tradicionális bált kísérő, gazdag programokból álló rendezvény. Valamennyit a város önkormányzata és a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft szervezi meg július 20-24-én.

Kovács Erika

Fotó: Vasvári Tamás

A korábbi évek prímásverseny-díjazottjainak gálaműsorával kezdődik az Anna-fesztivál a Gyógy téren lévő nagyszínpadon, július 20-án, szerdán 20 órakor. Másnap este ugyanitt és ebben az időben Operafüred címmel a Magyar Állami Operaház Énekkara ad műsort. 
Az Operafüred folytatódik pénteken is, amikor Operagálával ajándékozzák meg a közönséget az operaház Zenekara közreműködésével, az est házigazdája: Ókovács Szilveszter főigazgató. Pénteken este hatkor idén is lesz balatoni szívhalászat, melyen közreműködik Kalló Zoltán Henrik, a Jávor Pál Nemzeti Cigányzenekar alapítója, Príma-díjas prímás és a Reformkori Hagyományőrzők Társasága (RHT). Mindemellett Az Anna-bálok nyomában című, tematikus sétán egy időutazáson lehet részt venni, mely a Vaszary Galéria kertjéből indul, majd meg lehet tekinteni a Szeretni bolondulásig című vidám előadást a Vitorlás téren. A műsor szintén régi idők hangulatát, eseményeit idézi fel, mások mellett a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar színművész és látványtervező szakos hallgatói, Kalló Zoltán Henrik prímás, a RHT és a Balatonfüred Néptánc Együttes közreműködésével. 
A Kisfaludy színpadon báli táncokkal idézik meg a múltat a Valcer Táncstúdió előadásában szombaton este, majd a Füred Dixieland Band ad koncertet. Lesz lovaskocsikázás is az Anna-bál estéjén az Anna-báli szépek fogatain. A híres mezőhegyesi, szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok hintói különleges sétakocsikázásra indulnak. 
Vasárnap délelőtt a Balatonfüred Néptánc Együttes szórakoztatja a nagyérdeműt a Kisfaludy Színpadon, majd bemutatkozik a 197. Anna-bál szépe és udvarhölgyei, akik lovas huszár kísérettel kocsikáznak végig Balatonfüreden. A résztelekről a szervezők honlapján lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában